Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Calm ve Spotify’dan Erişilebilir Zihin Sağlığı

Calm ve Spotify’dan Erişilebilir Zihin Sağlığı

Mental sağlık içeriklerini daha fazla insana ulaştırmayı hedefleyen meditasyon uygulaması Calm, Spotify ile gerçekleştirdiği yeni iş birliğinin detaylarını paylaştı.

Dünya çapında 71 binden fazla uygulamanın piyasaya sürüldüğü 2020 yılından bu yana pandeminin etkisiyle altın çağını yaşayan sağlık uygulamaları (wellness/ fitness/mindfulness) pazarında, büyüyen pastadan daha büyük bir dilim almak isteyenler erişimlerini artırmanın yollarını arıyor.

Bu amaçla daha önce Bumble, adidas ve FIFA ile ortaklıklar kuran meditasyon uygulaması Calm, Spotify ile gerçekleştirdiği yeni iş birliğinin detaylarını paylaştı. Spotify’ın 2021 yılında başlattığı ve markaların premium içeriklerini uygulamada paylaşmalarına olanak tanıyan Spotify Open Access girişiminin bir parçası olarak hayata geçen iş birliği kapsamında, Calm’ın bazı içerikleri Spotify podcast katalogunda kendine yer buluyor.

Spotify kullanıcıların ekstra bir ücret ödemeden deneyimleyebilecekleri Calm içerikleri aynı zamanda müzik odaklı akış hizmetini de wellness pazarındaki rekabetin bir parçası haline getirecek. Halihazırda dinleyicilerin ek bir uygulamaya abone olmadan ücretsiz olarak erişebilecekleri dört çalma listesi şu anda Spotify’da kullanıma sunulmuş durumda.

Uykuya dalmayı kolaylaştırmayı amaçlayan yarım saatten uzun parçaların yer aldığı Calm for Sleep, uzmanlar eşliğinde birkaç dakikalık nefes ve meditasyon egzersizleri sunan  Calm for Meditation; yeni başlayanlar için Calm for Beginners; stres ve kaygı ile başa çıkmanın kısa yollarını sunan Calm for Stress & Anxiety.

Blog yazısında günlük hayat içerisinde insanların bir mindfulness (farkındalık) uygulamasına zaman ayırmakta zorlandıklarına dikkat çeken Calm, içeriklerini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için Spotify ile bir iş birliği gerçekleştirdiklerini açıklıyor. Spotify üzerinde ücretsiz olarak sunulan dört temel kategoriye ek olarak çocuklar için Calm for Kids, Camila Cabello ile Breath Into It ve Daily Mindfulness with Calm içerikleri de platformda yerini aldı.

Ücretsiz içeriklerin yanı sıra geri kalan Calm içeriklerini deneyimlemek için kullanıcıların calm.com/spotify adresinden üye olmaları gerekecek. Mevcut Calm kullanıcıları ise Spotify ve Calm hesaplarını birbirine yine bu bağlantı üzerinden bağlayabilecekler. Yeri gelmişken geçtiğimiz ay sıfırdan yeni bir wellness uygulamasını piyasaya sürmek yerine halihazırda sahip olduğu kitleyi arkasına alarak wellness pazarında “Bende varım!” diyen Nike’nin, wellness ve zihinsel sağlık içerikleri dahil edilen Nike Training adlı fitness uygulamasını Nike Well Collective adı ile yenilediğini de hatırlatalım.

Görseller: Twitter, Calm