Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Latin Kültürünün Hareketli ve Neşeli Havası Kahve ile Birleşiyor

Latin Kültürünün Hareketli ve Neşeli Havası Kahve ile Birleşiyor

Café Bustelo geleneksel Latin kültürünü modern tarz ile birleştirdiği ulusal kampanyası ile markasını her yaştan ve her demografiden insana tanıtıyor.

Eski espresso tarzı kahveleriyle ünlü Café Bustelo, hazırladığı canlı animasyon reklam filmi ile birlikte geleneksel Latin görüntülerini ve müziğini modern hava ile birleştirerek markanın ulusal kampanyasını duyuruyor. 1928 yılında ABD’de İspanya doğumlu Gregorio Mendendez tarafından The Bronx, New York’ta kurulan işletmenin hikayesi Küba’ya dayanıyor. ABD’ye yerleşmeden önce Küba’ya seyahat eden Mendendez ABD’de yaşayan Küba sürgünleri arasında popülerlik gösteren espresso tarzı kahveden ilham alıyor. İkonik renkli ambalajları ile Latin toplulukları arasında bilinirliği bulunan marka son kampanyası ile ülke çapında daha fazla perakende satış noktasına dağıldığını da paylaşmış oluyor.

Café Bustelo kampanyasıyla farklı kuşaktan insanları hedefine alıyor

Publicis Groupe tarafından hazırlanan Café Bustelo Was Here isimli kampanya Latin kültürünün canlılığını ve neşesini sanattan, müzikten, yemeklerden ve Café Bustelo’nun kahvelerinden alıyor. Café Bustelo kahvelerinin olduğu her yerde eğlencenin olduğu vurgulanırken izleyiciye keyifli bir mesaj veriyor. Markanın özgünlüğüne dair renkli ve yaratıcı bir kampanya ortaya koyan Publicis Groupe minimalist illüstrasyon tarzı görüntülerle farklı kuşaktan insanları hedefine alıyor. Latin ezgilerine karışan modern elektronik ritimler, dans eden genç çiftler, geleneksel ve modern kahve servis kültürünün yer aldığı reklam filminde ürün merkeze yerleştirilerek her yaştan insanın keyif rotası olduğu ön plana çıkarılıyor.

Publicis Groupe CCO’su Andy Bird çoğu kahve markasının kavurma ve demleme olayı üzerinden kampanyalarını yürüttüğünü belirtirken Café Bustelo Was Here kampanyasının markaya özgü bir alan yarattığını düşünüyor. Kampanya ulusal kanallarda gösterilen 30 saniyelik reklam filminin dışında dijital afişler ve açık hava reklamları ile destekleniyor

Künye

Müşteri: Café Bustelo
Ajans: Publicis Groupe, New York
CCO: Andy Bird
İdari Yaratıcı Yönetmen: Erica Roberts
Yaratıcı Yönetmen: Larissa Kirschner, Matthew Leopizzi, Jana Pejkovska
Sanat Yönetmeni: Matthew Leopizzi, Jana Pejkovska
Metin Yazarı: Larissa Kirschner
Yapımcı: Dylan Mizner
Prodüksiyon Şirketi: Blacklist
Yönetim Müdürü: Adina Sales
İdari Yapımcı: Danielle Amaral
Animasyon Şirketi: Wizz
Yönetmen: Gary Levesque
Animasyon: Bong Nguyen, Pierre Rutz, Rachid Guendouze, James Molle, Laure Escadafals, Tom Rameaux
Müzik: Hifi
Ses: Mark Turrigiano

Görsel: Youtube