Korkunç Ekim ayını geride bıraktık. Kötü günler geçirdiğimiz bir Ekim’i kastetmiyorum, meme’lerin takvimindeki Spooktober’dan bahsediyorum. İnternette şakalı paylaşım yapmayı seven kişiler için Ekim ayının teması Cadılar Bayramı ve kemiklerdi. Tabii sadece meme sevenlerin değil, genel olarak Cadılar Bayramı’nı her kültürden insan kutlamayı seviyor. Bu sene Japonya’da bulunan Kawasaki şehri de ilginç kostümlü bir yürüyüşe sahne oldu.
Son 22 yıldır Cadılar Bayramı’nda Kawasaki halkı bir korku yürüyüşü düzenliyor. Katılımcılar kostümlerini giyiyorlar ve sokak boyunca yürüyorlar. Bu sene de 2 bin kişi bu geçitte yürüdü ve 120 bin kişi bunu izledi. Geçitte bir sürü hayalet, vampir ve iskelet görmenin yanı sıra dünyanın en ünlü sanat tarihi eserlerinin bazılarını hayata geçiren, ünlü tablolar gibi giyinmiş bir grup sanatsever katılımcı da vardı.
Ünlü Tablolar Müzeden Kaçmış!
Eserler arasında Van Gogh’un Self Portrait’i, da Vinci’nin Mona Lisa’sı, Munch’ün Scream’i, Picasso’nun The Weeping Woman, Vermeer’in Girl with a Pearl Earring’i vardı. Fakat bir tane daha tablo vardı ki o gerçekten ekibin ruhu gibiydi. Bir İsa freskinin restorasyonu sırasında derbeder olan halini ve ününü hatırlarsınız. 2012 yılında hayatımıza bir yaz günü giren Potato Jesus da ünlü tabloların arasından geçitteki izleyicilere el salladı.
Etraflarında çerçeve kostümü olan kişiler tablolardaki karakterlere kıyafet ve makyajla büründüler. Bir üniversitede sınıf arkadaşı olan ekibin fikri gerçekten eğlenceli. Ekip makyajları, çerçeveleri ve tavırlarıyla müzeden fırlayıp canlanmış gibi duruyor.
学芸員さんもいる
あと修復済みのやつ pic.twitter.com/nOShL9IkzH— eillie/森川エリー☞インドネシア展示中 (@_eillie_) October 29, 2018
カワハロヤバイ! pic.twitter.com/DujCo7XT9d
— 突撃人生 (@kennyhorie) October 28, 2018
#カワハロ アート展 技術力ヤバかったし、脚が綺麗で2度おいしかった pic.twitter.com/lCOlv4DS8E
— eillie/森川エリー☞インドネシア展示中 (@_eillie_) October 28, 2018
Görsel: Instagram