Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Facebook Takipçilerine Rest Çekerse

Burger King Facebook Takipçilerine Rest Çekerse

Burger King Norveç Facebook sayfasındaki gerçek takipçileri saptayabilmek için ilginç bir yol seçiyor.

Burger King Norveç, yaygın bir tüketici davranışı olarak bilinen promosyon avcılığını kendi marka Facebook sayfasında barındırmamak için bir yol arıyor ve buluyor.

Derdi de marka ile gerçekten etkileşime giren, markayı gerçekten çok seven gerçek destekçileri ayıklamak.
Marka için yaratılan mikro site üzerinden bir sadakat testi başlatıyor ve sayfadakilere iki seçenek sunuyor, ya ‘Big Mac’ini al git ve bu sayfayı sat’ ya da ‘Ben gerçek bir Burger King severim de ve burada kal’ diyor. Böylece bedava bir hamburger için bir Facebook sayfasını bırakıp gidebilecekler elenirken bu promosyona aldırmayıp kalanlar markanın asıl gönüllüleri olarak belirlenmiş oluyor. Sayfadan ayrılanlar ise sistem tarafından bloklanıyor, bir daha geri gelmemek üzere onlara bıraklan mektubu okuyorlar.

1 hafta içinde marka 30 bin ‘öylesine’ takipçi kaybederken 8481 takipçisinin gerçek markasever olduğunu anlayıp onları kazanıyor. Facebook sayfasının etkileşim oranı ise 5 katına çıkıyor çünkü kalanlar markayı şikayet etmek ya da kendi derdini anlatmak için orada olanlar değil maksimum seviyede pozitif yönde etkileşim kuranlar dolduranlar oluyor.