Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Bitince Ne Okusam?

Bu Bitince Ne Okusam?

whatshouldireadnext.com beğendiğiniz kitapları referans alarak size bir sonraki kitabınız için önerilerde bulunuyor.

Belki günlük hayatımızın en büyük derdi değil ama yine de “Ne okusam?” dediğinizde karşınıza bir liste düzecek bir arkadaşınız olsa fena olmaz, değil mi?

whatshouldireadnext.com, sizden daha önce okuyup beğendiğiniz yazar ve kitap referanslarını alıp benzer tatta önerilerde bulunuyor.

Kardeş site www.whereshouldireadnext.com ise romanların içinde geçtiği ya da romanla beraber anılan şehirlere odaklanmış. Harita üzerinden veya hemen ekranın sağında duran listeden istediğiniz şehri /ülkeyi seçiyorsunuz ve ta daa! Önünüze yepyeni bir kitap listesi açılıyor. Peru’yu seçerseniz Hemingway’den “The Sun Also Rises”, Londra’ya gelirseniz George Orwell’in “1984”ü ekranınıza düşen klasikler arasında.

Düzenli kitap okuyan biriyseniz ve arkadaşlarınız çevrenizi facebook duvarlarına atılmış köşe yazılarıyla sardıysa, kendi kendinizin referansı olup yeni keşifler yapabileceğiniz siteyi favorilerinize eklemekten çekinmeyin.

Kafalarda şöyle bir soru belirebilir; okuyacağımız kitap önerisini bile iki muhabbetin belini kıramayacağımız gri makinalardan almamız, yapayalnızlığa giden yoldan önceki son uyarı mı, yoksa sadece internetin eğlenceli bir nimeti daha mı?