Hepimizin kayıp geceleri vardır. Eğlencenin dozu artar da artar ve bir anda zihin kendini kapatır. Sabah inanılmaz bir baş ağrısı ve susuzlukla uyanıveririz. Önceki gece yine eğlencenin dozunu kaçırmışızdır, anlarız. Sorsalar dün ne yaptın diye, öyle geceleri kaçımız eksiksiz anlatabiliyoruz bir de değil mi? İlla ki bazı yerleri eksik kalıyor. Yanımızdaki arkadaşlar bize göre daha kararında partilemişlerse onlar bizim eksik veya yanlış anlattıklarımızı düzeltiyor. Keyif verici maddeler çok keyiflenmek istiyorsak böyle yan etkiler yapıyor ne yazık ki. Her eğlenceyi dibine kadar yaşamak isteyen bizler, hafızamızda karanlık kayıp gecelerin anılarını işaretliyoruz. The New Zealand Health Promotion Agency (HPA – Yeni Zelanda Sağlık Teşvik Örgütü) da FCB New Zealand ajansıyla birlikte hazırladıkları yeni reklam filminde böyle bir kayıp geceden bahsediyor.
Adı Lost Night olan reklam filmi millennials’ların içki maratonunu kendine konsept alıyor. “Stay in your head, stay in the night” cümlesiyle konsepti anlatan HPA, tüketicileri bilinçli tüketmeye ve böylece hatırladıkları gecelerde eğlenmeye davet ediyor. İçki maratonunun beden ve zihin için aslında ne kadar kötü etkilerini olduğunu bizlere esprili bir şekilde gösteriyor. Bardağı kafaya dikmek belki eğlenceli ama sonrasında kaçırılan onca an?
Galon Galon Anılar Tek Dikişte Yok Oldular
Videonun kahramanı da bütün anılarını kaybettiği paralel boyutta içki maratonu yapıyor ve bardak bardak içiyor. Videoda Kayıp Gece Bölümü’nden kişiler maraton sonrası kahramanı alıp bekleme salonuna götürüyorlar ve onun yerine sadece kafa sallayan bir maketini bırakıyorlar. Kahramanımız o gece dans ediyor, flört edip bir kızın numarasını alıyor ama sabah yatağında uyandığında hiçbirini hatırlamıyor. Hatta tam cebinde numarayı bulup anlamsızca bakarken Kayıp Gece Bölümü gelip onu da ondan alıyor. Böylece kahramanımızın gecesi aslında bomboş geçiyor. Ona kalan sadece bir baş ağrısı oluyor.
Ajans ve HPA reklamı kurgularken FOMO’dan (fear of missing out – her şeyi kaçırıyorum korkusu) yararlanıyor. Reklam, FOMO’yu kullanarak genç yetişkinlere hitap ediyor ve doz abartılıp bardaklar kafaya dikilince kaçırmaktan korkulan eğlence ve anların yine kaçtığını hatırlatıyor. HPA böylece Yeni Zelanda’da yaşayan gençlerin gece hayatını daha hatırlanabilir kılmayı hedefliyor.
Künye:
Reklamveren: The New Zealand Health Promotion Agency (HPA)
Ajans: FCB New Zealand
Bölgesel Sorumlu Yaratıcı Yönetici: James Mok
Sorumlu Yaratıcı Yönetici: Tony Clewett
Reklam Yazarı: David Shirley
Sanat Yönetmeni: Melina Fiolitakis
Yaratıcı Servis Yöneticisi: Jenni Doubleday
İçerik Sorumlusu: Pip Mayne
Yapımcı: Rebecca Casey
Genel Müdür: Sean Keaney
Kıdemli Müşteri Yöneticisi: Chanelle McDonald
Hesap Yöneticisi: Jade Seaton
Kıdemli Stratejist: Carl Sarney
Zanaat Sorumlusu: Nick Smith
Tasarımcı: Josh O’Neill
Yapım Şirketi: Scoundrel
Yönetmen: Daniel Warwick
Sorumlu Yapımcı: Adrian Shapiro
Yapımcı: Claire Kelly
Görüntü Yönetmeni: Ginny Loane
Yapım Tasarımcısı: Neville Stevenson
Kostüm Tasarımcısı: Bob Buck
Makyaj: Megan Maxwell
Model Yapım: John Oz
Kurgu: Tim Mauger
Kurgu Şirketi: The Butchery
Renk Ayarı: James Bamford
Renk Şirketi: The Mill
Post Prodüksiyon: Blockhead
Fotoğraf: Thievery
Fotoğrafçı: Garth Badger
Fotoğraf Asistanı: Paris Curno
Ses Stüdyosu: Nylon Studios
Ses Tasarımcısı: Simon Lister
Görsel: YouTube