Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boya Markası Jotun’dan Pinterest Kaynaklı İnfografik Projesi

Boya Markası Jotun’dan Pinterest Kaynaklı İnfografik Projesi

Jotun'dan dekorasyon ilhami arayanlara dev hizmet: Pinterest'ten alınan verilerle yaratılmış 'Mekanlar ve Renkler' infografiği.

Pinterest’te en çok yer alan ve takip edilen içerikler moda ve tasarım ve mimari üzerine. Hatta sosyal ağlarda bu tip içerik paylaşımı çok fazla, Pinterest geldikten sonra ilgili insanlar akacak mecra buldu da diyebiliriz.
Neredeyse Türkiye pazarına girdiklerinden bu yana bir şekilde alternatif duruşlarıyla dikkatimi çekmiş olan boya markası Jotun da ev dekorasyonu fikirlerini Pinterest’ten alan kitleye dekorasyonda renk seçimi konusunda çok renkli ve eğlenceli bir kapı açmış . Proje, Pinterest’te en çok paylaşılan mutfak, salon, yatak odası ve çocuk odası görselleri inceliyor ve hangisinde en çok hangi renklerin kullanıldığı bir infografikte birleştiriyor. Ama bunu yaparken internette en çok geri dönüş alan görsel içeriklerin arasında da en havalı olan infografik uygulamasının üstüne bir şeyler katmak istemişler ve kendilerinin de hayran oldukları iki ödüllü tasarımcı ile çalışmışlar; Peter Orntoft ve Mie Frey Damgaard, ve elbette evet ikisi de Danimarkalı 🙂
‘Mekanlar ve Renkler’ infografik projesi Behance‘te kısa zaman içinde parlamış ve dünyaca ünlü tasarım ve teknoloji platformlarından tasarım çalışmalarının toplandığı kitaplarda yayınlanmak için teklif almış durumda. Projeyi ilginç kılansa ‘markaya bir Pinterest hesabı açalım’dan öteye giderek kullanıcıların Pinterest’ten topladıkları ilgili verilerini infografik ile eğlenceli şekilde anlamlandırarak yine kullanıcıya kaynak sağlıyor olmaları.

Boya üreticisi Jotun’un boya ile ilgili her şeye ek olarak trendleri sahipleniyor olması, doğru hedef kitleye ulaşıyor olması ve tabii Norveç’li olması benim için birer beğeni sebebi 🙂

Jotun Türkiye Pazarlama Müdürü İsmet Uçarlı’dan da ‘Mekanlar ve Renkler’ projesi ile ilgili görüşlerini aldık:

“Sosyal medya platformları bizim için çok önemli tüketici içgörüsü kaynağıdır. Milyonlarca tüketicinin dekorasyon kararını etkileyen Pinterest ise bu platformlardan en çok öne çıkanı oldu. Öncelikle buradaki akımları anlamaya çalıştık ve sonrasında da boya kategorisi olarak bunun tüketiciye ne ifade edebileceğine baktık. Çıkan sonuçları da bugüne kadar gördüğümüzden farklı bir infografikle tüketicilere sunmaya çalıştık.”