Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW i Otomobilinizi Geleceğe Götürüyor

BMW i Otomobilinizi Geleceğe Götürüyor

New York'un en işlek caddesinde dijital aynada yansımasını görenler kendi otomobilini tanıyamıyor.

BMW, New York’un en işlek caddelerinden biri olan 6. cadde üzerinde akan trafikte dev bir cam yüzeye dijital prodüksiyon ve hareket algılama teknolojileri yardımıyla BMW i serisinden araçları gerçek zamanlı olarak yansıtmış, yani o an o cadde üzerinde geçen herhangi bir araç camda gelecekteki hallerini görüyorlar. 8.000 lumen, 3 kamera, 1 araç tespit eden- izleyen akıllı uygulama kullanılan proje kapsamında New Yorkluların gözleri önünde 1 hafta içinde 248.368 araç dijital olarak elektrikli araçlara dönüştürülmüş. Eğer bu sayıda araç şu an gerçekten elektrikli araç teknolojisinde olsaydı 1 yılda 493.507.216 dolar benzinden tasarruf etmiş, 1.324. 919 ton daha az karbondioksit tüketmiş olacaktık.

BMWi serisi 2013’un son yarısında gerçekten yollarda olacak. Özellikle vaka video’sunda ve bu projeye dair BMW, gelecek ile ilgili vizyonlarını ortaya koyuyor ve geleceğin otomobil anlayışını tanıtıyor gibi yaparken filmin sonunda geleceğin BMWi ile düşündüğümüzden daha yakın olduğunu gözümüze sokuyor aslında.


BMWi’nin hedef kitlesinin genel anlamda şehirli, plaza insanı ama çevreye duyarlı otomobil kullanma konusunda özenli yapısını düşünürsek uygulamayı ben çok yerinde ve eğlenceli buldum.

BMW i serisi ile ilgili bir diğer haber de burada. BMW banner’i sizi markanin satın alma ile tetiklediği “bornelectric” Twitter etiketine yönlendiriyor.