Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boya Fırçasını Çaya Batırarak Çizimleri Renklendirmek

Boya Fırçasını Çaya Batırarak Çizimleri Renklendirmek

Brian Kesinger, steampunk illüstrasyonlarını çayla renklendiriyor.

Jenn Perng’in kahve lekesiyle tamamladığı kartpostal serisi PostCups’ta, bir sanatçının yaratım sürecinin yakıtı ve uykusuz gecelerinin kahramanı niteliğindeki sıcak içeceği nasıl malzeme olarak kullanabileceğine şahit olmuştuk. Disney için çalışan ABD’li storyboard sanatçısı Brian Kesinger ise muhtemelen kahve yerine çay eşliğinde çizmeyi seviyor. Kesinger işten arta kalan zamanlarında çayla renklendirdiği steampunk illüstrasyonlar yaratıyor.

Steampunk illüstrasyonlar için renk arayışı çayla noktalanmış

Disney’in çatısında doğan 2001 yapımı aksiyon-macera türü animasyon Atlantis: The Lost Empire’da çalışmaya başladığı dönemde steampunk ile tanışan Kesinger, o gün bugündür bu akıma büyük ilgi duyuyor. Akımı kendine has bir tarzla ele almanın yolarını ararken, illüstrasyonları çayla boyayarak vintage havasında klasik bir görünüm yakalayabileceğini keşfetmiş. Sanatçı çay tutkusunu yalnızca renklendirmeyle değil, kompozisyonlarda sıkça yer verdiği çay fincanları ve demliklerde de yansıtmış.

Kesinger, öncelikle hangi çayın daha iyi renk verdiğini anlamak üzere denemeler yapmış. En iyi sonuçları; Earl Grey, yeşil çay ve Darjeeling (Bengal’in Darjeeling bölgesinde yetişen bir çay türü) ile elde etmiş. Sanatçı, çayla renklendirmenin en çok hoşlandığı yanının mis gibi çay kokusu eşliğinde çalışmak olduğunu belirtiyor. Koyu değerler elde etmek içinse zaman zaman çay renklerine bir parça suluboya karıştırmış.

Sanatçının diğer çalışmalarını Etsy’deki mağazasında görebilirsiniz.

Görsel: Etsy.com/BrianKesinger