Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BoJack Horseman Sevenlere Müjde: Tuca and Bertie

BoJack Horseman Sevenlere Müjde: Tuca and Bertie

Netflix, BoJack ekibinin yapımcısı olduğu, aynı binada yaşayan 30 yaşındaki iki "kuş" kadın arasındaki dostluğu anlattığı Tuca and Bertie'yi onayladı.

Yetişkinlere yönelik yapılan çizgi filmler çok keyifli oluyor. Eskiden daha çok The Simpsons, Family Guy gibi aile komedisi sayılacak animasyonlar çoğunlukla varken artık Comedy Central, Adult Swim, Cartoon Network gibi kanallar genç yetişkinlere ve bekar hayatına yönelik çizgi filmlerle bizlerin karşısına çıkıyor. Rick and Morty gibi ana karakter ve yardımcısı maceralar yaşar hikayeleri de var, Regular Show gibi bir grup arkadaşın yaşadığı macera ve ilişkileri konu alan animasyonlar da var. Ya da Disney Channel bile Gravity Falls gibi bir yapımla iki fırlama kardeşin ve arkadaşlarının yaz tatilinde bir kasabadaki gizemli olayları çözdüğü bir animasyon yaparak genç yetişkinleri hedefliyor. Bir de BoJack Horseman var tabii.

BoJack Horseman hayvanların da insan gibi davrandığı bir evrende geçiyor. Yani herkes evrilmiş, bu düzenin bir parçası olmuş. Böyle olan tek çizgi dizi BoJack Horseman değil tabii, Regular Show da öyle mesela. Netflix Originals olan BoJack’in yapımcı ekibi şimdilerde yeni bir animasyon serisiyle karşımızda: Tuca and Bertie. Animasyon tarzları aynı fakat BoJack’le evrenleri farklı.

İki Kuş Kadının Dostluğu

Tuca and Bertie aynı binada yaşayan 30 yaşındaki iki “kuş” kadın arasındaki dostluğu anlatacak. Karakterlerden biri ukala ve kaygısız bir tukan olan Tuca, diğeriyse endişeli ve hayalci bir ötücü kuş olan Bertie. Netflix’in ilk sezon için 10 bölüm sipariş ettiği dizinin yaratıcısı BoJack Horseman’ın da yaratıcısı olan Lisa Hanawalt. Yaratıcı yapımcı Tuca and Bertie’de Raphael Bob-Waksberg, Noel Bright, Steven A. Cohen ve Tiffaniy Haddish’le birlikte dizinin baş yapımcısı olarak da görev alıyor. Haddish dışındaki herkes aynı zamanda BoJack’in de yapımcı ekibinde bulunuyor. Amerikalı genç komedyen ve oyuncu Tiffany Haddish ayrıca Tuca and Bertie’nin iki ana karakterinden olan Tuca’yı seslendiriyor.

BoJack Horseman yetişkinlerin sorunlarını ve 50 yaşını doldurmuş, sorunlu bekar birinin hayatını komediyi bir araç olarak kullanıp gözler önüne seriyor. O yüzden Tuca and Bertie’de daha yayınlanan bir görseli olmasına rağmen insanı heyecanlandırıyor.

Görsel: Netflix