Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW Z4 – sanat otomobili

BMW Z4 – sanat otomobili

2010’da satisa sunulacak yeni BMW Z4’ün ilk görüntüleri resmi lansmanindan önce 2008 sonunda internete düsmüstü. BMW bu araçla hafif roadster kavramindan, pratik kullanimli açilir tavanli fakat agir bir coupe-cabrio’ya geçis yapti.

Aracin tanitim kampanyasi ise gerçekten muhtesem oldu. Neredeyse bir futbol sahasi büyüklügünde bir kanvas, sanatçi Robin Rhode tarafindan BMW Z4’ü bir firça olarak kullanmak suretiyle boyandi. Bu muhtesem uygulama da yönetmen Jake Scott tarafindan görüntülendi.

Link: BMW Z4 - Art Car

Filmin yapimi ile ilgili güzel bir röportaji ve kamera arkasi görüntüleri Wallpaper’in sitesinde izleyebilirsiniz. Bu filmde kullanilan araç bu ay New York Autoshow’da da sergilendi.

Aracin lansman stratejisi keyifli sürüs olunca, bu sanat çalismasi fikri de baska mecralara tasinmakta gecikmedi. Önce karsimiza iPhone uygulamasi çikti. Bu uygulamada araci kontrol ederek kendi kanvasimizi boyayabiliyor, yarattigimiz eseri iPhone’da fotograflarimiz arasinda saklayabiliyoruz. Ayrica araci 3D görüntüleme imkani da mevcut. Uygulamanin arayüzü ve tasarimi kesinlikle kendi liginin zirvesinde. Buradan indirebilirsiniz.

Link: BMW Z4 - iPhone App

Son olarak daha önce Mini için kullanilan kaymakli gerçeklik uygulamasini da Z4’ün reklam kampanyasina uygulamislar. Mini’nin uygulamasinda “yeni bir teknoloji var, hemen kullanalim haci” mantigiyla anlamsiz bir 3D oyuncak otomobil görürken, BMW’de kampanyanin fikri bu yeni teknoloji ile birlestirilmis ve aynen iPhone oyunundaki gibi Z4’le kendi sanatinizi yaratmanin firsati sunulmus.

Bu arada BMW Z4’ün 2009’da Red Dot Design Awards‘ta ürün tasarimi kategorisinde ödül aldigini da söyleyelim.