Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Çin’in Twitter’ı Weibo’yu Sallayan Kampanya

BMW’den Çin’in Twitter’ı Weibo’yu Sallayan Kampanya

BMW önce Weibo önce fenomenler yardımıyla Weibo'da konuşulma yarattı, sonra kampanyasıyla sahiplendi.

Weibo Çin’in popüler sosyal ağı, özetle tanımı: Çin’in Twitter’ı.
Otomotiv devi BMW de Weibo’da hem eğlenceli hem de çok akıllıca kurgulanmış bir sosyal medya lansmanına imza attı.
Weibo’da #Ctrl Z Day etiketi bir anda en çok konuşulan etiket oldu ve 300.000 kullanıcı bu etiketle birlikte hayattaki pişmanlığını dile getirdi. Konuşulmayı Çin’in popüler Weibo kullanıcıları yani fenomenler başlattı ve insanlar her temmuz ayının ikinci cuma gününün ‘Dünya Pişmanlık Günü’ olduğuna inandı, bunu da duyurdu. Yaptığını geri alma komutunu veren Ctrlz Z, insanların geri almak istedikleri pişmanlık hissettiren anılarının da sembolü oldu.
Peki böyle bir tatil gününü daha önceden neden kimse bilmiyor? Çünkü bu BMW’nin BMW Z4 spor otomobilinin pazarlama kampanyası için uydurduğu bir gün.
Etiketin Weibo’da en çok konuşulanlar arasına girmesinden birkaç gün sonra BMW kampanyasını resmi olarak duyurdu. Hayatın düz bir yol olmayıp terslikleriye karşınızda olacağı, geriye bakmanın değil dümdüz geleceğe gitmenin doğru olduğu, hayatın bir Ctrl Z tuşu olmadığını söyleyen metin kampanyanın sloganını vurguluyordu: ‘drive and have no regret’.
Tüm metin şöyle:
“Life is not a flat road. There will inevitably be setbacks, a few of which you will have no choice over, but regret can’t reverse them. Rather than remembering the past, it is better to look forward to the future. Life doesn’t have a Ctrl Z. Control Z4: drive and have no regret!”