Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’nin Yeni Akustik Logosu

BMW’nin Yeni Akustik Logosu

BMW, reklam filmlerinde packshot'ta kullandığı ses alametifarikasını değiştirdi.

Akustik logo (ya da sound trademark) reklam sonlarında kampanya ve ilietişimin türünden bağımsız olarak, tıpkı markanın logosu gibi kullanılan bir müzikal imza. BMW son 14 yıldır filmlerinin sonunda duyabileceğiniz “çift gong” adını verdikleri hafif esrarengiz, biraz da metalik bir ton kullanıyordu. Markanın yeni kampanyası Designed for Driving Pleasure filminin Almanca versiyonunda hala bu eski sesi duyabilirsiniz film sonunda.

https://www.youtube.com/watch?v=vZolmUD2-Cc
BMW’nin eski ses logosu
Bu ay marka, yeni ses logosunun lansmanını yaptı. Hasting Media Music‘ten ses tasarımcısı Thomas Kisser’in yarattığı bu yeni logo, Designed for Driving Pleasure kampanyasının İngiltere versiyonunda kullanılmaya başlanmış bile.
BMW’nin yeni ses logosu
Ses logosu deyince bu alanda en ünlü ses imzalarından birine sahip olan Intel’i de hatırlayalım. Intel, işlemcilerini kullanan tüm üreticilerin reklam filmlerinde adı her geçtiğinde bu sesli packhot’ı yerleştirdiği için çok önemli bir bilinirliğe de sahip oldu.
https://www.youtube.com/watch?v=QRLyMjvug1M
Bu sesin bilinirliğine öyle çok güveniyor ki marka, geçtiğimiz hafta Facebook’ta şöyle bir görseli paylaşıp takipçilerinin zekasını motive edebiliyor.