Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Yepyeni Bir Marka: i-Setta

BMW’den Yepyeni Bir Marka: i-Setta

BMW delisi olan arkadaşlar bilir; BMW'nin 1955'lerde ürettiği  ve o dönem içinde büyük rağbet gören ancak sonradan tahminimce markanın kendini konumlandırması gereği ortadan kaybolmaya mahkum olan bir modeli vardı. Modelin adı Isetta idi. BMW yönetim kurulu şimdilerde bu model bazlı (Mercedes'in Smart'ı gibi) bir alt marka yaratma kararı almış.

Pazarlama dünyasında sıkça kullanılan iPod, iPhone, iHede, iHödö'lerden esinlenerek ve modelin orjinal adının "i" ile başlıyor olmasından cesaret alarak şimdilik bu projeye "i-setta" adı verilmiş.

Orjinal Isetta'lar 13 beygirlik ufacık bir motora sahiptiler. Marjinal tasarımları ve ufak boyutları ile kendi zamanlarında derin ve güzel bir iz bıraktılar. Şimdiler de bu ruh korunarak yep yeni bir aracın ortaya çıkması planlanıyormuş. BMW'nin bu alt marka ile hybrid ve yakıt ekonomisi konusunda cimri araç konusunda üzerindeki baskıları azaltmayı planladığı yazılıp çiziliyor. Artık ne kadar doğrudur bilemeyiz ama önümüzdeki yıllarda Mini kadar sıkça duyacağımız yeni bir markaya hoş geldin diyebiliriz bence.

(tekrar) Hoş geldin  "i-setta"
not: en alttaki fotoğraf BMW fan'ları tarafından yapılmış tamamen hayal ürünü bir tasarımdır. Sadece yeni çıkacak konspetin nasıl olabileceği konusunda fikir edinelim diye koydum….

derin deep not: yok ben bekleyemem o kadar zaman bana şimdi lazım bu araba derseniz o zaman sizi şuraya alalım =)

Bu da BMW Museum için yapılan ve Isetta imaj kampanyası olarak lanse edilen reklam filmi:

Link: BMW Isetta