Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Biri Beni Kurtarsın!

Biri Beni Kurtarsın!

Reklamoyunlar markaların kullanıcıyla bağlantı yakalamak için son yıllarda çok sık kullandıkları bir yöntem olmaya başladı. Casual games denilen internet tarayıcılardan yüklenip kolayca oynanan oyunlardaki inanılmaz yükseliş, bu oyunların da reklamoyunlar kategorisine girmesini kolaylaştırdı. Mesela KFC’nin Hunger Strike oyununu günlerce oynadığımı hatırlıyorum. Kule savunması denilen bu türde Türkiye’de de reklamoyun yapıldı.

Teknoloji geliştikçe günlük oyunlarda da ilerleme oldu ve fizik motorlu oyunlar devreye girmeye başladı. Bunlar çok daha zevkli ve daha ele yapışan oyunlar oldu. Fantastic Contraption bu tip oyunlara harika bir örnektir.

Sonunda Türkiye’de de Biri için kendi fizik motoru olan, muhteşem 3D grafiklere sahip sürükleyici bir reklamoyun yapıldı. Oyun gittikçe zorlaşan 10 seviyeden oluşuyor. Daha ilk seviyede nasıl keyifli olduğunu anlıyorsunuz. Oyun fare ile oynanıyor, özellikle dizüstü kullananlara harici bir fare ile daha başarılı olabileceklerini hatırlatayım. bu arada oyunun karakteri Birolcan da 3 boyutlu canlandırma ile oluşturulmuş.

Biri Beni Kurtarsın! oyununun bir güzelliği de üyelik falan gibi şeylerle uğraşmadan direk oynamaya başlama imkanının olması. Reklamoyunlarda en sevmediğim şey veri madenciliği için deli gibi kişisel bilgi almadan oyunu oynatmayan şapşal markaların işleriydi.

Oyuna başlamadan önce Nasıl Oynarım? adlı yönlendirmeleri de mutlaka okuyun, oyunda kullanılacak epey araç var çünkü.

Müşteri: Biri
Ajans: 41?29!
Yaratıcı Yönetmen: Alemşah Öztürk
Proje Yöneticisi: Esin Karaman Kaba
Sanat Yönetmeni:Aydın Gürer
Yazar: Burak Mağralı
Flash Programlama: Ümit Cankay
Yazılım Geliştirme: Hidayet Bayraktar
3D Modelleme & Animasyon: Evren Rodoplu
Flash Animasyon: Oğuz Yücel
Jr. Flash Animasyon: Fatih Yılmaz & Gülşah Karasakal
Ses produksiyon: Zeynep Bozok

Bizi ekrana mıhlayan oyunları yorumlarda eklediğimiz şu habere de bir bakın