Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Binayı Kaç Farklı Şekilde Bükebilirsiniz?

Bir Binayı Kaç Farklı Şekilde Bükebilirsiniz?

Víctor Enrich, Münih'teki NH Deutscher Kaiser Hotel'ini onlarca farklı şekilde eğip bükerek hem gerçekçi hem de gerçek üstü formlara sokuyor.

Mimarlık gibi yapısal kurgular, sahip olduğu form ve uygulanabilirlikle birlikte anlamlanıyor. Bir yapının değerli ve kıymetli olmasını sağlayan değişkenlerden biri de yapının çevreye nasıl uyum sağladığı ve çevreyi nasıl koruduğu oluyor. Tıpkı Bob Ross’un “minik mutlu ağaçları” dağ eteklerine serpiştirmesi gibi bir gerçekçilik yatıyor bu hislerin altında. O ağacın oraya konması tabloyu bozuyor gibi görülse de bittiğinde çok daha anlamlı bir forma sahip oluyor.

İspanyol sanatçı Víctor Enrich de Bob Ross’un minik mutlu objeleri yerleştirmekten korkmaması gibi, tek bir noktada 88 farklı ihtimali değerlendirmiş ve mimarinin nerelere gidebileceğini hem ayakları yere basan hem de gerçek üstü tasarımlarla değerlendirmiş.

Enrich, 2013 yılında Münih’teki NH Deutscher Kaiser Hotel’ini ele alan ve onu bulunduğu yüzey alanının dışına çıkarmadan 88 farklı tasarımla çizmiş. Kimi zaman bir küreye benzerken kimi zaman da 90 derece dönmüş bir bina formuna sahip oluyor. Yaratıcılığın sel olup aktığı nokta ise zihnin esneyerek hoteli bükmeye başladığı an olarak karşımıza çıkıyor. 2 dakikalık video ile kolaj haline getirdiği değişkenlerin sindirimi ve altındaki fikri kapması oldukça basitken bir o kadar da ilham verici bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor.

İhtimallerin tamamını buradan inceleyebilirsiniz.


Görsel; Víctor Enrich