Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Binance Neden Twitter’a 500 Milyon Dolar Yatırdı? [Web Summit 2022]

Binance Neden Twitter’a 500 Milyon Dolar Yatırdı? [Web Summit 2022]

Web Summit 2022 açılış gecesinde soruları yanıtlayan Binance CEO'su Changpeng Zhao, kripto paraların son durumunu ve Twitter yatırımını değerlendirdi.

Web Summit 2022 açılış töreninde The Times teknoloji editörü Katie Prescott’ın sorularını yanıtlayan Binance CEO’su Changpeng Zhao, bir süredir sert düşüş yaşayan kripto paraların son durumunu değerlendirirken, Twitter’a neden 500 milyon dolar yatırdığını da açıkladı.

Bitcoin’deki yüzde 60 değer kaybı dahil olmak üzere 2022 yılında kripto paralarda yaşanan sert düşüşü değerlendiren Zhao, “İçinde bulunduğumuz dinamik ortamdaki tek stabil şey kripto paralar” ifadesini kullandı. Kripto para dünyasında arzın sınırlı olmasından dolayı değişen bir şey olmadığını belirten Zhao, dolar kuru ve petrol fiyatları gibi değişkenlere dikkat çekerek dünyanın geri kalanının stabil olmadığını söyledi. Uzun vadede kripto paralardaki görünümün daha farklı olacağına inandığını belirten Zhao’ya göre yatırımcılar riski yönetmeyi öğrenmek zorunda.

Prescott’ın piyasadaki sert düşüş nedeniyle parasını kaybeden yatırımcıların Binance’e bir daha nasıl güvenecekleri sorusuna ise “Güvenilir kripto yoktur, kriptoya güven vardır. Burası şeffaf bir endüstri. Tanımadıklarına güvenmesinler, araştırsınlar. Bizi de araştırabilirler. ” tavsiyesinde bulundu. Regülasyonlarla ilgili olarak ise yatırımcıyı korumak ile inovasyonu desteklemek arasında dengeyi kurmaya çalıştıklarını ifade etti. Dubai, İtalya, Fransa ve İspanya’yı bu konuda teşvik edici bulan Zhao, Hong Kong ile temaslarının başladığını da açıkladı. Öte yandan bilinenin aksine Binance’in hiçbir zaman Çinli bir şirket olmadığının altını çizen Binance Ceo’su, kuruluşlarının yalnızca ilk iki ayında orada bulunduğunu ve Çinlilere benzediği için bu algının yerleştiğini söyledi.

“Binance uygulamasından daha çok Twitter’ı kullanıyorum.”

Prescott’ın sorularının önemli bir kısmı da Twitter ile ilgiliydi. Musk tarafından satın alınması sırasında Binance platforma 500 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Musk’ın ifade özgürlüğünü destekleyici tutumundan etkilendiğini belirten Zhao, Twitter’ın kişisel olarak da kendisi için önemli bir platform olduğunu belirtti. “Günlük hayatımda Binance’in uygulamasından çok Twitter’ın uygulamasını kullanıyorum.” diyen Zhao, Twitter’ın kendi sektörleri için çok önemli bir platform olduğunu vurguladı: “Değeri düşebilir ya da yükselebilir ancak Twitter yüksek potansiyele sahip. Bu nedenle Binance Twitter için uzun vadeli bir yatırımcı.” Musk’ın Twitter’da mavi tık için yaklaşık 20 dolar talep ettiğini konuşmadan hemen önce herkesle aynı anda öğrendiğini açıklayan Zhao, öngörülmesi zor biri olan Musk’a güvendiğini açıkladı.

Öte yandan 44 milyar dolara Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından yönetim kurulu Musk tarafından feshedilen platformda satın alma sonrası dikkat çeken bir kullanıcı göçü başladı. Ünlü isimler birbiri ardına Twitter’a veda ettiklerini duyurdular. General Motors’un reklamlarını askıya aldığını açıklamasından sonra dijital haklar grubu Accountable Tech‘in kurucu ortağı Nicole Gill tarafından yönetilen 40’tan fazla aktivist kuruluş da aralarında Amazon, Coca Cola gibi devlerin yer aldığı 20 şirketin CEO’suna platformdaki reklamlarını durdurma çağrısında bulundu.

Görseller: Web Summit, Twitter