Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Reklam ve Pazarlama Sektörü Gelir Araştırması 2017

Bigumigu Reklam ve Pazarlama Sektörü Gelir Araştırması 2017

Türkiye'nin en büyük sektörel gelir anketlerinden birine katılın, reklam ve pazarlama dünyasının gerçek tablosunu birlikte çıkaralım.

2012 (sonuçları 2013’te yayınlandı), 2014 ve 2015’te düzenlediğimiz ve Türkiye’de reklam ve pazarlama sektöründe çalışanların maaş ortalamalarını çıkartıp analiz ettiğimiz araştırmamıza 2017 yılında yine daha iyi bir hazırlıkla devam ediyoruz.

Geçen yılki anketimizde illere göre dağılımı eklemiş, ayrıca ajans ya da müşteri tarafındaki çalışanların mutluluklarını da masaya yatırmıştık. Bu yıl soruları artırmamak adına sadece birkaç önemli noktada yenilikler yaparak yine 1-2 dakikada tamamlanacak şekilde kısa bir anket formuyla karşınızdayız.

Bigumigu Reklam ve Pazarlama Sektörü Gelir Araştırması 2017 projesinde bu yıl çok deneyimli bir iktisatçı ve istatistikçi olan Evrim Aydın Şaher‘le birlikte çalışıyoruz. Hem anketimizin mükemmelleştirilmesinde, hem de sizlerin girdiği verinin analiz edilmesinde Evrim bize yol gösterecek ve daha bilimsel ve gerçekçi sonuçlara ulaşacağız.

Anketi reklam ve pazarlama sektöründen ne kadar çok kişi doldurursa, sonuçların temsil gücü de o kadar artacak. Bu nedenle ajansınızda, pazarlama departmanınızda tüm arkadaşlarınıza bu anketi paylaşmayı unutmayın!

Güncelleme: Anketimizi 27 Haziran 2017 tarihinde kapattık ve analiz sürecimize geçtik. Sonuçları Bigumigu’da yayınlayacağız.