Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
[Bigumigu’da 2015] Yılın En Yaratıcı Açıkhava İşleri

[Bigumigu’da 2015] Yılın En Yaratıcı Açıkhava İşleri

Bigumigu’da geçtiğimiz yılı özetliyoruz: Yılın en akılda kalan ve en yaratıcı açıkhava işleri.

Geçen bir yılda yazdığımız 2 bine yakın haberi inceledik ve ele aldığımız konular arasında bazılarının öne çıktığını gördük. 2015’in Bigumigu’da öne çıkan konularını da tek tek derledik.

Yılın En Yaratıcı Açıkhava İşleri

Üzerinde Lara Croft hayranlarının esir alındığı açıkhava panosundan, arılara ev sahipliği yapan ballı panoya, ırkçılığa savaş açan açıkhava panolarından, iklim zirvesine katılan marka ve liderleri hedef alan açıkhava panolarına kadar bu yıl en çok beğendiğimiz açıkhava işleri şunlar oldu:

8 Lara Croft Hayranı Xbox Açıkhava Panosunda Esir Alındı

Microsoft’un oyun konsolu Xbox, Lara Croft serisinin Sibirya’da geçen oyunu “Rise of the Tomb Raider”ın Londra’ya gelişini kutlamak için Londra’da bir açıkhava panosu kurdu ve 8 Lara Croft hayranını bu panoda 24 saat süreyle esir alıp, kötü hava koşullarına karşı dayanıklılık testine soktu. Katılımcıların yapay tipi, yağmur gibi hava koşullarına maruz bırakıldığı yarışma, internet üzerinden canlı olarak yayınlandı.


Açık Kaynak Yazılım Şirketinden Tribün Koreografisi Gibi Açıkhava Panosu

Açık kaynak yazılım şirketi Red Hat, iş birliği ve uyuma verdiği önemi gösterip insanların gözünde bu değerlerle kendisini özdeşleştirmek için “All Things Open” (Her Şey Açık) isimli yazılım konferansının olduğu gün bir açıkhava panosu şovu gerçekleştirdi. Devasa panonun içine oturan Red Hat çalışanı ve arkadaşlarından oluşan 63 kişilik grup, ellerindeki dövizlerle çoğu espirilerle dolu olan çeşitli mesajlar verdiler.


100.000 Arıya Ev Sahipliği Yapan, İçi Bal Dolu Açıkhava Panosu

Cheerios, Honey Nut Cheerios ürününde gerçek bal kullandığını anlatmak için arı kovanını andıran devasa bir açıkhava panosu kurdu. 100.000’den fazla arıya ev sahipliği yapan üç katlı panonun üzerinde yer alan “Gerçek Baldan Yapılmıştır.” yazısının içi ise bu misafir arıların ürettiği 40 litre bal ile doldurulmuş.


Brezilya’daki Her Irkçı Tweet, Sahibinin Kapısının Önüne Açıkhava Panosu Olarak Dönüyor

Brezilyalı ırkçılık karşıtı bir grup olan Criola’nın başlattığı kampanyada; grup, Facebook ya da Twitter üzerinden gönderilen ırkçılık ve nefret içeren mesajların sahiplerini, sosyal medya kanallarının yer bildirim özelliğinden faydalanarak buluyor ve attıkları bu nefret dolu mesajları evlerine en yakın açıkhava panolarından birine yapıştırıyordu.


Paris’te 600 Açıkhava Panosu Ele Geçirildi: Hedef, İklim Zirvesine Katılan Liderler Ve Sponsor Markalar

Çevre aktivisti bir grup olan Brandalism, 80 farklı sanatçıyla bir araya gelerek Paris’te gerçekleştirilen İklim Zirvesi’ne katılan liderler ve zirvenin sponsorlarını hedef alan posterler hazırladı ve bu posterleri İklim Zirvesi’nin sponsorlarından olan JC Decaux’a ait 600’den fazla açıkhava panosundaki gerçek reklamlarla değiştirdi.


Açıkhava Panolarını Doğaya Ödünç Vermek

Sanatçı Brian Kane, bir seri açıkhava panosundan oluşan “Healing Tool” isimli bir yerleştirme hazırladı. Seriyi oluşturan panolarda ise insanların her gün önünden geçerken görmeye alıştığı fast food zinciri, otomobil lastiği ya da banka reklamları yerine, sahnesi elinden çalınan doğa manzaraları yer alıyordu.


Paulo Coelho’nun Simyacı’sı Gazete İlanı Oldu

Reklam ajansı Loducca, Paulo Coelho’nun 7 yıl boyunca New York Times’ın en çok satanlar listesinde yer alan O Alquimista (Simyacı) isimli eserinin başarısını kutlamak için, orijinali 175 sayfa olan romanı 12 punto ile tek parça halinde basarak açıkhava panolarına yerleştirdi. Açıkhava panosunun yanı sıra roman 2 tam sayfalık gazete ilanı olarak da basıldı.

Görsel; adweek