Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beyinleri Yıkayarak Vaftiz Et: Far Cry 5

Beyinleri Yıkayarak Vaftiz Et: Far Cry 5

FAR CRY 5'in piyasaya sürülmesinden evvel, DDB Paris oyunun karakteri olan Joseph'in kötü sözlerini bizlere aktarıyor, bizi onun sözleriyle kutsuyor.

Hikaye anlatmak yaratıcı sektördeki insanların en büyük isteği. Genel olarak hayatta zaten herkesin bir hikayesi var ama özellikle reklam, sinema ve oyun gibi eğlence sektörlerinde bu daha da önem kazanıyor. Her reklam yazarı, her yönetmen iyi hikaye anlatıcılığı yapmak ister. Oyun markalarının reklamlarıysa reklam yazarlarına ve yönetmenlerine hikaye anlatma fırsatını gümüş tepside sunuyor adeta. DDB Paris’in hazırladığı Far Cry 5 tanıtım filmi buna çok güzel bir örnek.

Usta sinemacı Hitchcock “Kötü adam ne kadar başarılıysa, film de o kadar iyidir” dedi zamanında yaşarken. İyi bir bilgisayar oyunu da film gibi artık. Karakter ve hikayeler ne kadar iyi kurgulanmışsa bizi de o kadar başına oturtup oynatıyor. Far Cry 5’te de kötü karakterimiz Joseph Seed. Joseph, Montana’daki Eden kapısı kilisesinin peygamberi. Ve bu hayatta önemli bir misyonu var: dünyanın sonu gelmeden evvel 3000 ruhu kurtarmak. Ruhlar istesin ya da istemesin bu görev tamamlanmak zorunda.

Kıyametten mi Kurtaracak?

Demiştik ya, her hikayenin iyi bir kötüye ihtiyacı vardır. Birileriyle geçmişi olan kötüye ihtiyacı vardır hem de. Far Cry 5’te de Joseph, zorunlu bir arınma gerçekleştiriyor. Öğrencilerinin eski hayatlarını ve beyinlerini yıkıyor. Onları kıyametten kurtaracak sadece Joseph’miş gibi hissettiriyor. Tüm ruhların adanmış bir varlığa girmelerini sağlıyor.

Vessel’in Red Sex şarkısının hipnotik ritmi de videoyla birleşince Joseph’in gücünü ve çılgınlığını iyice anlıyoruz izleyince. Tam uzunlukta bir film tarzında çekilen 2 dakika 18 saniyelik video “The Baptism”, izleyenleri kült bir törenin tam kalbine götürüyor. Videonun yönetmenliğiniyse bu sene DGA Awards‘ta Yılın En İyi Reklam Yönetmeni ödülünü ikinci kez kucaklayan Martin de Thurah var. Yönetmen Thurah, Joseph karakterinin huzursuz yerlere temas etmekten kaçınmayan biri ve öngörülemeyen bir psikopat olduğunu düşünüyor.

Far Cry 5’in çıkışına dört haftadan az kaldı. 27 Mart’ta piyasaya sürülecek oyun öncesi Joseph Seed ve Pastor Jerome arasındaki ilişkiyi keşfetmek de oyunu bilmeyenler için meraklandırıcı, oyunun takipçileri için de güzel bir detay oldu.