Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bankacılık Sektörü Mayıs 2013 Dijital Raporu

Bankacılık Sektörü Mayıs 2013 Dijital Raporu

Hesaplabakalim.com'un bankacılık sektörünün dijital platformlardaki performansını ölçtüğü raporu yine ilk olarak Bigumigu'da.

Hesaplabakalim.com’un her ay yayımladığı, bankaların dijital dünyadaki kendi performanslarını ve rakiplerin durumunu karşılaştırmalı olarak görebilmelerini sağlayan Dijital Bankacılık Ligi Mayıs 2013 sayısı yayımlandı. Bankaların sosyal medyadaki Facebook beğeni ve konuşulma sayısı, Twitter takipçi sayısı, Twitter Klout puanları, web sitelerinin Alexa sıralaması, Apple Store’dan en çok indirilen bankacılık uygulamaları, bankacılık ve finans sektörüyle ilgili yükselen arama trendleri raporda yer alıyor.

Mayıs ayı itibariyle Türkiye’deki bankaların toplam Facebook hayran sayısı 7.407.769 kişi oldu. İlk 3’te sırasıyla Garanti Bankası, Akbank ve TEB bulunuyor. Bu ay hayran sayısı bakımından en çok büyüyen banka %23,41′lik büyüme ile Exi26 (Akbank) olurken, sırasıyla onu Yapı Kredi World (%21,04) ve CardFinans (FinansBank) (%9,11) takip etti.

Mayıs ayı itibariyle Türkiye’deki bankalar hakkında Facebook’ta toplam 122.291 kez konuşuldu. İlk 3’te sırasıyla sırasıyla Garanti Bankası, Denizbank ve Yapı Kredi bulunuyor. Mayıs ayında Facebook’ta konuşulma oranı en çok artan banka %397,06’lık büyüme ile Card Finans (FinansBank) olurken, sırasıyla Ing Bank (%296,24) ve Maksimum (İş Bankası) (%238,91) Card Finans’ı takip etti.

Mayıs ayı itibariyle Türkiye’deki bankaların toplam Twitter takipçi sayısı 287.809 kişi oldu. İlk 3’te Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi bulunuyor. Mayıs ayında Twitter takipçi oranı en çok artan banka %13,28′lik büyüme ile Vakıfbank olurken, sırasıyla Ing Bank Türkiye (%10,57) ve DenizBank (%10,47) Vakıfbank’ı takip etti.

Mayıs ayının Twitter Klout puanı en yüksek bankası; Akbank oldu. Garanti Bankası (77) ve Türkiye İş Bankası (57) Akbank’ın hemen arkasında. Mayıs ayında Twitter Klout puanı oranı en çok artan banka ünvanının sahibi 2 puanlık artışla Bank Asya oldu. Türkiye’deki bankaların 2013 Mayıs ayı Alexa web site sıralamasında ilk 100’de 3 tane banka var. App Store ilk 100’de Türkiye’deki bankaların mobil bankacılık uygulamarından sadece Garanti Bankası’nın iGaranti bulunmakta.