Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bambu Bisiklet

Bambu Bisiklet

Pedal Forward'ın geliştirdiği bambu iskeletli bisiklet, doğayı demirden de az kirletiyor.

Bisiklet, hem ulaşım aracı hem de hobi olarak ele alındığında muadillerinden çok daha çevreci ve sağlıklı. Öyle ki büyük ve gelişmiş şehirlerde motorlu taşıtlar kadar popüler bir ulaşım aracı. Kickstarter’da fonlanmakta olan Pedal Forward ise bisikletin bu çevreci doğasını daha da artırmak için bir adım atıyor ve metal iskelete veda ediyor.

Bisikletin iskelet bölümünde hem işlenme maliyeti hem de üretim akışı sebebiyle doğanın hamlığından bir nebze uzak olan metal yerine bambu kullanarak fark yaratılıyor. Oldukça sağlam olmasıyla bilinen bambunun bir diğer avantajı da ağırlık. Metalden daha hafif olduğu için taşıma ve hızlanma konusunda diğer bisikletlere göre avantaj kazanıyor.

Pedal Forward, bu çevreci yapısının yanı sıra sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk kurgusuna da sahip. Girişimin eş kurucusu Matt, 2013’te Tanzanya’ya giderek 35 çocuğu bisiklet sahibi yapıp okul, ev ve su kaynakları arasında daha kolay ulaşım sağlamıştı.

Matt, bir aile geleneği olan bisiklet turundan yola çıkarak bisikleti ve girişimci ruhunu Pedal Forward’a aktarıyor. Kitlesel fonlama kampanyası 21 gün sonra tamamlanacak olan proje, şu anda hedefinin %20’sini topladı. Kampanyanın detaylarına buradan erişebilirsiniz.

Görsel; Kickstarter, Pedal Forward