Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bağımlılıkla Mücadele Eden İnsanların Hayata Döndürdüğü Eski Sandalyeler

Bağımlılıkla Mücadele Eden İnsanların Hayata Döndürdüğü Eski Sandalyeler

Yinko İlori, Londra Tasarım Festivali 2017 için Restoration Station ile iş birliği yaptı ve bağımlılıkla mücadele eden insanların katılımıyla eski sandalyelerden eşsiz yeni sandalyeler yaratılan atölye çalışmalarını yönetti.

Londra’da çalışmalarını sürdüren Nijeryalı tasarımcı Yinko İlori, bu yılki Londra Tasarım Festivali için, Restoration Station ile iş birliği yaptı ve hurdaya dönüşmüş sandalyeleri eskisinden de güzel hale dönüştüren atölye çalışmalarını yönetti. Restoration Station, bağımlılıkla mücadele eden hastalara destek olmak amacıyla geliştirilmiş sosyal bir girişim. Bu girişim modelinde bağımlılıkla mücadele eden hastalar restorasyon sürecine katılarak çalışma yaşamına yavaş yavaş dahil ediliyor ve ayrıca sürüdürülebilir bir prensiple hurda mobilyaların geri kazanılması sağlanıyor. Festivalde İlori’nin katılımıyla geleneksel restorasyon anlayışının dışına çıkılmış ve estetik açıdan çok daha iyi ürünler ortaya çıkmış.

Atölyeye katılan gönüllülerin her biri, bağışlanan eski sandalyeler arasından kendilerine uygun parçaları seçmiş ve İlori sayesinde yaratıcılıklarını ortaya koymuşlar. İlori katılımcıların kendi hikayelerini tasarımlarına katabilmeleri için renkleri katalizör olarak kullanmalarını sağlamış. Atölye çalışmaları sıkı kurallarla ilerlememiş. Onarım sürecinin organik bir şekilde ilerlemesini isteyen İlori, yapılan herhangi bir hatanın anlatımın en güçlü kısmı haline gelebileceğine inanıyor. Bu aynı zamanda bağımlıların iyileşme süreciyle de paralellik taşıyan bir anlayış.

Sandalyeler, festival süresince doğu Londra’da Shoreditch’de bulunan Restoration Station’da satışa sunulmuş.

Görsel: Facebook, Restoration Station