Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ayrılığın Ardından İkiye Bölünerek Paylaşılabilen Mobilyalar

Ayrılığın Ardından İkiye Bölünerek Paylaşılabilen Mobilyalar

FC Hogar & Deco, pandemi sonrası artan boşanmalar nedeniyle ayrılık sonrası ikiye bölünebilen mobilyalardan oluşan "Friendly Break-Up" isimli bir koleksiyon hazırladı.

Küresel salgın pek çok ilişkiyi zedeledi, bazılarını ise bitirdi. Uzun süreli kapanma dönemleri, kişilere daracık apartman dairelerinde nefes alacak bir özel alan bırakmazken yaşanan gerginlikler de normalde olduğu kadar tolere edilemedi sanırım. Ayrılık süreci ise bambaşka bir zorluk. Üstelik bu sırada ayrılığın kendisinden bile daha zorlu ve karmaşık olabilen başka sorunlar devreye giriyor. Örneğin ortak bakılan evcil hayvanın ve çiçeklerin kiminle yaşayacağına karar vermek gibi. Bu kaosun ortasında eşyaların paylaşımı da can sıkıcı bir sorun. Örneğin evin en rahat koltuğunun kimde kalmasına karar vermek gerekiyor. Pandeminin de etkisiyle artık bu sorunları yaşayan çok fazla insan var. Arjantin merkezli FC Hogar & Deco Friendly Break-Up isimli yeni koleksiyonunda, ayrılık sürecini ekonomik olarak bir nebze olsun kolaylaştıran çözümler sunuyor.

Her parça yarım olarak da işlev görüyor

Friendly Break-Up, pazarlama ajansı Wunderman Thompson Lima ile iş birliği içinde yaratılmış bir tanıtım projesi. Koleksiyon, başlıkta da belirttiğim gibi eşyaların sahibi olan çiftin ayrılması durumunda kolayca ikiye bölünebilen parçalardan oluşuyor. Bu sayede kimse favori koltuğuna yada çalışma masasına veda etmek zorunda kalmıyor. Kilim, sandalye, masa da dahil her şey yarım olarak işlev görebilen tek bir birim olarak tasarlanmış.

Friendly Break-Up

Şirketin açıklamalarına göre bu koleksiyon pandeminin benzeri görülmemiş yan etkilerine göre tasarlanmış. Boşanma oranlarındaki artışla birlikte birçok insan yeni mobilya satın alma yüküyle dolup taşan yüksek konut maliyetleriyle karşı karşıya. Burada amaç malları eşit ve dostane bir şekilde bölerek ayrılıktan daha az maddi hasarla çıkmak. Hatta ileride sıkıntılı durumlarla karşılaşmamak için marka, ödemelerin dahi iki ayrı hesaptan yapılmasına izin veriyor.

Friendly Break-Up

Öte yandan ayrılık gibi olumsuz bir temayı öne çıkarmak, hem marka hem de müşteriler için ne derece doğru? İnsan bundan emin olamıyor. Yeni başlayan bir ilişkiye, “bir gün ayrılırsak diye ikiye ayrılabilen mobilyalar alalım” diye başlamak ne kadar sağlıklı olabilir ki? Öte yandan ayrılık gibi zor bir süreçte her iki tarafa da destek sağlaması oldukça etkileyici. Siz ne dersiniz?

Ayrılan ünlü çiftlerin ismini taşıyan mobilyalar

Her ürüne eski bir ünlü çiftin adı verilmiş. İsmini Brad Pitt ve Jennifer Aniston çiftinden alan “BradIston” kanepe, Tom Cruise ve Nicole Kidman’dan alan “CruisMan’ kitaplık”, Demi Moore ve Bruce Willis’den alan “DemiLlis” sehpayı bu örnekler arasında görebilirsiniz. Yine Jennifer Garner ve Ben Affleck’ten ilham alan “GarnAfleck” halı, Kanye West ve Kim Kardashian’dan ilham alan “KanyDashian” masa ve Luis Miguel ve Mariah Carey’den ilham alan “LuisCarey” tablo da koleksiyondaki diğer parçalardan

Yukarıda saydığımız hiç bir parçanın “ayrılabilir” şekilde tasarlanması kolay değil. O nedenle koleksiyon, disiplinlerarası tasarımcılardan ve mimarlardan oluşan bir ekip tarafından yaratılmış.

friendly break-up

Künye:

Müşteri: FC Hogar & Deco
Ajans: Wunderman Thompson Lima

Görsel: FC Hogar & Deco, YouTube