Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artık Kıyafetler de  Shazam’dan Soruluyor

Artık Kıyafetler de Shazam’dan Soruluyor

Shazam artık yalnızca şarkıları tanımıyor, ünlülerin ya da yanınızdan geçenin kıyafetleri de ondan soruluyor.

Hayatım boyunca yolda gördüğüm insanların çantalarının nereden alındığı sorusuyla yanıp tutuştum ve bunu bana söyleyebilecek teknolojiyi bekledim; çünkü o gelene kadar herkesi nazikçe durdurup sormak zorunda kalacaktım.
Shazam, bulunduğunuz mekanda çalan şarkının ne olduğunu öğrenmek istediğinizde ekrana bir kez dokunarak birkaç saniye içinde size müzisyen ve şarkısını söyleyen bir uygulama; sosyal yani da var, geçmişte bulduğunuz şarkıları insanlar takip edip keşfettiğiniz şarkıları satın alabiliyorlar. Elbette siz de uygulama içinden bulduğunuz şarkıyı satın alabiliyorsunuz. Çok mağazanın ve kafenin içinde elimdeki telefonu havaya kaldırarak koşmuşluğum vardır; yalnızca hoporlörün yakınında olduğumda tanımlayacak diye, halbuki öyle bir şey yok.
Şimdi ise aynı şirket Shazam’ın kıyafetler için olan versiyonunu çıkarıyor. Şimdi de insanların üstüne üstüne telefonumuzu tutmamız gerekebilir 🙂 Yolda, bir mekanda ve hatta televizyonda gördüğünüz ve beğendiğiniz giysiye Shazam uygulamasını tuttuğunuzda size kıyafetin nereden olduğunu söylüyor ve tek basamakta satın almanızı da sağlıyor.
Shazam CEO’su Andrew Fisher, yeni bir kategori oluşturduklarını bunu da media engagement diye adlandırdıklarını söylüyor. Amaçları tüketici için markalarla etkileşimi daha kolay kılmak ve insanların ilgilendikleri parçaların aramalar yapmadan satın alınmasını sağlamak.