Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alicia Keys’in Dijital Ekibi Dünya Turuna El Atarsa

Alicia Keys’in Dijital Ekibi Dünya Turuna El Atarsa

Alicia Keys'in dijital ekibi sıradaki dünya turundan önce dinleyicilerle etkileşime girmek için 3 ayrı proje geliştirdi.

Alıcia Keys’in dijital ekibi boş durmamış ve dünya turunu fotoğraflamak ve bunu bir belgesel gibi tutmak için dinleyicilerle Tumblr‘da bir proje tasarlamış. Bu yıl BlackBerry’nin küresel yaratıcı yönetmeni de olan Keys projenin çıkışını Tumblr topluluğunun her gün yaratıp paylaştığı fotoğraflar, GIF’ler ve sanat parçalarının ona ilham verdiğini söyleyerek anlatıyor. Tumblr kullanıcıları işleri kendi bloglarında paylaşıyorlar ama thekeysofalicia.tumblr.com hesabı tüm o paylaşımları kendi bloğunda yeniden paylaşıyor. Ekip fotoğraf kadar GIF de bekliyor. Şimdiye kadar her şehirden bir Tumblr kullanıcısı seçilmiş ve onlara fotoğraf girişi, iki konser bileti ve ve keys ile tanışmak için fırsat verilmiş.
Turun dijital ayaklarından bir tanesi Tumblr projesi, diğeri ise kitle-kaynak yöntemiyle yaratılan video. BlackBerry’nin Keep Moving mikrositesinde konsere giden dinleyicilerinin kendi fotoğraflarını paylaşmasını istiyorlar, hediye de kitle-kaynak ile oluşturulmuş İlluminate Me şarkısına videonun tur sırasında her konserde gösterilmesi.
Projenin videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=_i36DqbWI9U
Dijital ekibin üçüncü işi de ‘koltuğunu tweetle‘ projesi. Keys hayranları #AlıciaDedicates etiketini Twitter’da koltuklarının salonda hangi sırada, hangi bölümde olduğu ve koltuk numaraları ile kullandıklarında Keys sahneden şarkıyı onlara ithaf ediyor. Kayıtlardan o koltuktaki kişilerin isimleri Keys’e gönderiliyor olsa gerek.
Projenin videosu:

Üç proje de özünde yaratıcılıktan ya da yenilikten uzak, 3 sosyal ağla da yapılabilecek belki de en kısır işler. Ama müzik endüstrisinde gelirin soz konusu olduğu tek yerin canlı performanslar olduğu düşünülürse dijital dünya ile böyle entegre ve dinleyicilerle etkileşime giren projeler yapıldıkça, konserlere katılım oranları artacak. Sahne şovunun da yetmediğinin, onun konuşulma oranının ötesinde konserlerden önce dinleyicileri etkileşime çağırmanın başka yollarının arandığının kanıtı ve güzel bir örneği.