Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Liginde Bir Türk Ajans

Dünya Liginde Bir Türk Ajans

2022 yılında Katar’da gerçekleşecek Dünya Kupası’nın Sosyal Medya Yönetimi konkurunu GAIA & INFLOW Network kazandı.

2022 yılında Katar’da gerçekleşecek 22. Dünya Kupası’nın Sosyal Medya Yönetimi konkurunu yüzde 100 Türk ortaklığına sahip GAIA & INFLOW Network kazandı. 2011 yılında ev sahibi Katar tarafından kurulan, hazırlık ve altyapı faaliyetlerinden sorumlu Supreme Committee for Delivery & Legacy (SC) tarafından yürütülen konkur kapsamında GAIA & INFLOW Network ortaklığı 13 ajansın arasından sıyrılarak 22 ülkede gerçekleştirilecek dijital iletişim ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu oldu. Bu kapsamda ajans, 2023 yılına kadar Dünya Kupası’nın Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Körfez bölgesindeki tüm dijital iletişimini yürütmekten sorumlu partner ajansı olacak.

GAIA & INFLOW Network, spor endüstrilerinde dünyanın en iyi ajanslarıyla aynı ağı paylaşıyor

Hizmet verdiği markaların ihtiyaçlarını entegre ve yaratıcı şekilde karşılayan bir dijital reklam ajansı GAIA ve influencer marketing alanında influencer ve markaların içinde bulunduğu tüm paydaşları bir araya getiren INFLOW Network, bu başarısıyla spor ve futbol endüstrilerinde dünyanın en iyi ajanslarıyla aynı ağı paylaşıyor. Ajans, diğer resmi ajanslar birlikte hareket ederek bu organizasyonun küresel gücünü pekiştirmek ve tüm dünyada sürdürülebilir tanıtım faaliyetleri yürütmekten sorumlu olacak.

Ajans, Dünya Kupası’na uzanan süreçte organizasyondan sorumlu komiteye tüm içerik süreçleri, yaratıcı entegrasyon, influencer pazarlama faaliyetleri, dijital reklamlar, sürdürülebilir paydaş iletişimi gibi birçok alanda destek verirken aynı zamanda komite içerisinde tam zamanlı bir çalışma ekibi de oluşturdu.

GAIA CEO’su Afşın Avcı, kendileri kadar Türkiye için de bir o kadar anlamlı olan bu sürecin ardından “Bu uluslararası organizasyonun bir parçası olarak ajans kabiliyetimizi ve yaratıcı gücümüzü tüm dünyayla paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

gaia

Küresel pazarda iş yapmak için İngilizce’yi konuşabilmek yeterli değil dile etkin ve hakim olmak gerekiyor

Afşın Avcı’nın bu açıklamasıyla birlikte Bigumigu olarak kendisinden deneyimleri doğrultusunda ülkemizdeki ajansların pozisyonunu da konuşma fırsatı yakaladık. Dijital pazarlama ajanslarının küresel piyasada aktif bir rol alması için ne gibi yetkinlikleri olması gerektiğini ve ülkemizdeki ajansların bu pozisyondaki avantajlarını ve dezavantajlarını sorduk. Avcı, en önecelikli yetkinliğin İngilizce olduğunu vurguladı.

Afşın Avcı: Alışılmışın dışında gelebilir; ama en öncelikli yetkinlik İngilizce diyebiliriz. Bunun sebebi, global pazarlarda iş yapmak için İngilizce’nin bir engel olmaması gerekliliği. Buradaki engelden kastım da İngilizce konuşabilmek ve anlaşabilmek değil; daha ziyade bu dile rahat ve etkin bir şekilde hakim olmak; sadece toplantılarda değil işin uygulama kısmında da hiçbir problem yaşamadan iyi bir yönetim ortaya koyacak kadar sağlam İngilizce hakimiyetine ihtiyaç var. Bununla beraber, dijital platformlardaki teknik ‘know-how’ın çok güçlü olması gerekiyor. Bundan 5 yıl önce Twitter ya da Instagram’da tek yaptığımız içerik paylaşmakken şu anda bu mecraların hepsi kendi başına birer dünya ve sonsuz seçenek mevcut. Bu açıdan bu mecraların teknik özelliklerine çok iyi hakim olmak gerekiyor. Son olarak, bazı ülke ve bölgelerin iş yapış biçimlerini kavrayıp uyum sağlayabilmek çok önemli. Türkiye’deki şirketler olarak bizler, esnek çalışma biçimini benimsediğimiz için farklı iş kültürlerine daha hızlı adapte olabiliyoruz. Bu da bizim en önemli avantajlarımızdan birini oluşturuyor.

GAIA CEO’su, GAIA & INFLOW Network ortaklığının 2023’ten sonraki hedefleri için de yorumda bulundu.

Afşın Avcı: Bu deneyim bize 2 alanda çok önemli tecrübe kazandıracak: dijital spor İletişimi ve global dijital projelerin yönetilmesi. Bu 2 önemli tecrübeyi birlikte kullanarak yönümüzü globale çevirmek istiyoruz. Klasikleşmiş, diğer ülkelerde uydu ofisler açıp orada lokal ajans yaratmak yerine, mutfağın hep Türkiye’de olduğu ve globale hizmet veren bir ajans olmak temel hedeflerimizden.

Görsel: GAIA & INFLOW Network