Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple CarPlay’i Resmi Olarak Tanıttı

Apple CarPlay’i Resmi Olarak Tanıttı

Apple araç içi eğlence sistemi CarPlay'i Ferrari, Mercedez Benz ve Volvo işbirliğinde hayata geçiriyor.

Apple geçtiğimiz yaz aylarında “iOS in the car” adını verdiği araç içi eğlence sistemi girişiminin resmi lansmanını bugün gerçekleştirdi. “Dört tekerlek üzerindeki en iyi iPhone deneyimi” sloganıyla yola çıkan ve CarPlay adı verilen ürün Ferrari, Mercedez-Benz ve Volvo ile yapılan ortaklıklar sonucu kullanıcılarla buluşacak.

Araç içinde iPhone’u daha güvenli, daha akıllı ve eğlenceli şekilde kullanım vaadi sunan CarPlay sayesinde kullanıcılar Siri başta olmak üzere bir çok iOS uygulamasını araçlarının kendi ekranları üzerinden kontrol edebilecek ve kullanabilecekler.

Kullanıcılar iPhone’larını CarPlay aracılığıyla araçlarına bağladıktan sonra Siri sayesinde telefon rehberlerine erişebilecek, telefon görüşmelerini yapabilecek, maillerini sesli olarak dinleme ve yanıtlama gibi Siri ile yapılacak tüm aksiyonları gerçekleştirebilecekler. CarPlay Apple’ın Haritalar uygulaması ile de entegre çalışacağından gidilecek yöne dair yol tarifi alma, trafik bilgilerini ve tahmini varış sürelerini öğrenme gibi kritik bilgiler de yine aracın kendi ekranından görülüyor ve Siri ile kontrol edilebiliyor olacak..

CarPlay kullanıcılara iPhone’ları üzerindeki Spotify ya da iTunes Radio gibi müzik uygulamalarına da erişim sağlayacağından, araç içinde geniş bir kütüphaneye ulaşma ve eğlenceli bir müzik deneyimi elde etme şansına da sahip olunabilecek.

Öncelikli olarak iOS 7’ye gelecek bir güncelleme ile hayatımıza girecek olan CarPlay, iPhone 5s, 5c ve 5 ile uyumlu olarak çalışacak. Ferrari, Mercedes-Benz ve Volvo kullanıcılarının ilk şanslı kesim olacağı bu araç içi eğlence sisteminde 2014 yılı içindeBMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki ve Toyota’nın da ekosisteme dahil olacağı gelen bilgiler arasında.