Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anamorphic Composition No. 1: İnteraktif Ses Heykeli

Anamorphic Composition No. 1: İnteraktif Ses Heykeli

Sanatçı Tim Murray-Browne, seslere verilen tepkileri 3B kamera ve bilgisayar kodlarıyla birlikte anamorfik ses heykellerine dönüştürüyor.

Son projesinde interaktif ses heykeli projesi “Anamorphic Composition No. 1”la karşımıza çıkan Tim Murray-Browne, anamorfoz kavramından -3B formundaki görsellerin içinde saklı 2B görseli açığa çıkaran görselerden- esinlenerek bilgisayar kodlarıyla birlikte sese verilen tepkileri özel açılardan yakalanan heykellere dönüştürüyor . 3B bir kamera, bir kişinin farklı müzik parçalarına baş hareketleriyle verdiği tepkileri takip ederek kaydediyor ve bu hareketleri dairelerin ve çizgilerin yer aldığı görsellere aktarıyor.

Murray-Browne’ın önceki çalışmaları arasında ses ve hareketin kesiştiği noktaları konu alan projeler yer alıyor. Werner Herzog’un Cave of Forgotten Dreams belgeselinden esinlenen Murray-Browne, The Cave of Sounds’da 8 sanatçıyla birlikte deneysel müzik enstrümanları yaratmıştı. Floating World projesinde ise sanatçı, bir ses yerleştirmesi programlayarak dansçı Jan Lee’nin sergilediği figürlerle 3B olarak etkileşim kurduğu bir sahne yaratmıştı.

Görsel: Vimeo