Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anadolu’nun 4 Denizine, 5 Bölgesine Yolculuk

Anadolu’nun 4 Denizine, 5 Bölgesine Yolculuk

Barış Alp'in yönetmenliğinde hayata geçen One Way Ticket, Anadolu'nun ücra köşelerinden muhteşem manzaralarına uzanan bir kısa film.

Yolculuğa çıkmanın en kıymetli yönü hatıra toplamak. Gidilen görülen yerlerden fotoğraflar, videolar biriktirmek yıllar sonra bile hatırlayıp yüzleri gülümsetmeyi sağlıyor. Fotoğraf çekme alışkanlığınız hiç yoksa bile, kendinizi zorla teşvik ederek çektikleriniz bir zaman kapsülüne dönüşüyor. Hatırlamak istediğinizde elinizin altında oluyor. Durum bunun tam tersi ise, fotoğraf ve video ile oynamayı seviyorsanız durum çok eğlenceli bir hal alıyor. Çünkü tüm yolculuğu tamamen kendi gözünüzden, kendi kurgunuzla aktarma şansını elinize alıyorsunuz.

Viral reklam, belgesel, kısa film ve müzik videosu gibi çeşitli formatlarda yönetmenlik yapan Barış Alp, bir seneyi aşkın süredir üzerinde çalıştığı One Way Ticket isimli kısa filmini tamamladı ve Vimeo’da yayınladı. Drone, flow motion, timelapse gibi farklı teknik ve araçları kullanan Barış Alp ve ekibi, en turistik noktalardan ayak basılmamış, unutulmaya yüz tutmuş ücra noktalara kadar uzanan geniş bir yelpazede çalışmış. Bu sayede de One Way Ticket, ekibin gözünden bir Anadolu hikayesi görmemiz sağlanıyor.

Üç tarafı denizlerle çevrili Anadolu’nun dört denizinden ve beş bölgesinden çekilen görüntülerin kurgulanmasıyla doğan kısa film, hepimizin aynı gerçekliği algıladığını varsaydığımız coğrafya üzerinde farklı perspektiflerin de var olabileceğini gösteriyor.

Konu Anadolu olunca, Stanislas Giroux’un ANATOLIA EXPRESS — Chronicles of Turkey kısa filmi ve 2014’te çok konuşulan Leonardo Dalessandri’nin Watchtower of Turkey kısa filmi de akıllara geliyor. Ve her bir çalışmanın farklı açıları, farklı dünyaları gördüğüne, yansıttığına tanık oluyoruz.

Künye:

Yönetmen: Barış Alp
Sinematografi: İsmail Cem Odabaşı, Barış Alp, Coşkun Fırat
Drone Operatorü: Timur Akkurt
Düzenleme ve Renk: Güney Sokullu
Müzik ve Ses: Atakan Kundak
Yönetici Yapımcı: Caner Alp
Yapım Kordinatörü: İpek Kıran
Asistanlar: Güniz Anıl, Gökhan Tekin
Ulaşım: Recep Fırat, Raşit Sarı
Çevirmen: İlke Yalçın

Görsel: Vimeo