Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amerikan Otomotivine Mali Yardım Mizah Konusu Oldu

Amerikan Otomotivine Mali Yardım Mizah Konusu Oldu

viral:Plog'dan bir haber daha.

GM, Ford ve Chrysler'a yapılması beklenen devlet yardımı hakkında yapılmış bir makara çalışma:

Amerikan otomotiv devlerinin sürekli zarar eder bir duruma gelip sonunda da kendi devletine (vergi mükelleflerine) çok ağır bir yük olması sivri bir mizahi dille eleştirilmiş.

Konu hassas. Snt'ın blogunda yazdığı yorumlara katılıyorum. Bu arada her gün yeni dedikodular da gelmeye devam ediyor. Ford'un 2009'u devlet yardımı almadan atlatmaya çalışarak başarılı bir halkla ilişkiler hamlesi yaptığını duyuyoruz örneğin. Bu arada GM tarafında da "batarsak Amerika batar" çığlıkları arasında bir web sitesi hazırlandı ve orada kendilerini savunuyorlar: http://gmfactsandfiction.com/ (biraz geç bir hamle diyebiliriz)

Bu arada Ford da 2006'da Kuzey Amerika pazarında silkinip yeni bir bakış açısı kazanmaya çalışmış, oldukça da iddialı bir pazarlama kampanyasına girişmişti: Bold Moves. Fakat önümüzdeki yılı atlatabilirlerse bunu büyük ölçüde ABD'de, Avrupa'da ve Çin'de çok ufak farklarla aynı kasa olarak piyasaya çıkacak olan Fiesta modeliyle yapacak.

Uzun lafın kısası, otomotivdeki (yalnız ABD'de sorun yok, Toyota da kurulduğu yıldan beri ilk defa operasyonel zarar verdi bu sene kur farkından dolayı, Subaru Dünya Ralli Şampiyonası'ndan çeklidi, Honda F1'i bıraktı vs) krizin başarısız pazarlama ya da kötü tasarımla açıklanabilecek bir tarafı yok. Hikaye aslında çok basit bir sürdürülebilirlik hikayesi. Dünya hep değişti, şimdi de değişiyor.