Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford ne yapıyor?

Ford ne yapıyor?

Bilen bilir, tıpkı GM gibi Ford da global olarak ciddi kan kaybediyor.

Ford Motor Co. yıllardır dünyanın en büyük ikinci otomotiv üreticisiyken, geçen yıl göz göre göre Toyota’nın kendisinin önüne geçmesini izledi. Hiç bir şey yapamadı.

Düşük üretim kaltiesi, yanlış ürün stratejileri, yönetim hantallığı derken Ford bugün hızla uçuruma sürükleniyor.

Şimdi şirketin lokomotif markası olan Ford için şirketin kalesi ABD’de yepyeni bir iletişim kampanyası başlatıldı.

Ford Bold Moves kampanyası çok iddialıymış gibi görünse de tipik bir propaganda kampanyası. Amaç da ABD’lilerin Amerikan arabası kullanma alışkanlıklarını geri kazandırmak.

Klasik olarak kampanya dahilinde bir ünlü kullanımı var, kendisi Kelly Clarkson. Gerek şarkıları ile gerekse bilfiil kendisi Ford reklamlarında yer alıyor.

Buyrun kendisi:

Buyrun sesi:

Tabi bir de markanın “bold moves” söyleminin altını doldurması beklenen informatif bir internet sitesi de hazır: www.fordboldmoves.com

Sitede de yine belgesel tadında birfilmle Ford’un daha iyi bir geleceğe dönük adımları anlatılıyor. Bir de cesaretle bu film ve Ford’un çabaları konusunda tüketicilerin görüşleri alınıyor. Görüşlerin çoğu da olumsuz:

“Change or Die Baby! – That’s what it’s all about….”

“Ford please just make a product the public wants.”

“Your Bold Moves initiative will only be successful with actual “bold moves”.Its about making tough decisions and fresh ideas. Fresh does not mean makeovers of Volvo and Mazda”…

Son olarak kampanyayı destekleyecek birbirinden eski yüzlü diğer ilanlar da bunlar

Ne diyelim haklarına hayırlısı…