Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon.com İçinde Mağaza Açma Dönemi Başlıyor

Amazon.com İçinde Mağaza Açma Dönemi Başlıyor

Yeni bir yapılanmaya yönelen Amazon, üçüncü-partilerin ürünlerini satabileceği bir yer olarak yeni bir hale bürünüyor. Amazon Pages adı verilen hizmet ile şirketler artık sistemde Amazon.com/markaismi şeklinde sayfa açabilecekler. Bununla birlikte farklı bir sayfa tasarımına sahip olacaklar ve bu sayfada dinamik tasarımlar, büyük görseller ve sosyal medya linklerini kullanabilecekler. Ayrıca firmaların kendilerini pazarlayabilmeleri için Amazon Posts ve bu işlemlerini sonuçlarını ölçme ve takip etme için de Amazon Analytics markalara hizmet verecek. 

Analytics sistemi şu an için firmaların sadece Amazon-bazlı çalışmaları için veri sağlıyor olsa da sistemsel olarak daha geniş bir ölçüm sağlamak için bir engeli bulunmuyor. Amazon’un bu sayfalara yaptığı yatırımlar ilerleyen zamanda markaların ve özellikle küçük işletmelerin ana operasyon hattı olarak Amazon’u kullanmasını sağlayabilir. Amazon’un aylar önce aldığı “.buy”, “.group”, “.room” and “.shop” gibi çok sayıdaki adres uzantısı Amazon Pages kapsamında kullanılacak gibi görünüyor. 

Amazon Pages geliştirmeye açık sayfalar şeklinde tasarlanmış. Böylece markalar kendi mikro-sitelerini oluşturabiliyor ve bunlara amazon.com/markaismi URL’si ile sahip olabiliyor. Vitrin tasarımları için ise Amazon 3 farklı taslak sunuyor.