Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aman Kapıya Dikkat!

Aman Kapıya Dikkat!

Škoda, otomobil kapısı çarpmalarında yaşanabilecek kazaları önlemek için geliştirdiği basit ama etkili özelliği gerilim dolu bir reklam filmiyle tanıtıyor.

Škoda, geçtiğimiz yıl 125. yılını kutladı ve müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için her zamankinden daha dinamik olacağını açıkladı. Bu yenilikçi pozisyonda markanın elektrikli otomobil pazarında söz sahibi olmasını istediğini gösteren % 100 elektrikli ilk SUV aracı da bulunuyor, hayatı kolaylaştıran minik çözümler de. Sürüşü ve otomobil kullanmayı daha keyifli hale getirmeyi hedefleyen Škoda, oldukça küçük ancak bir o kadar da önemli bir detay olan pratik çözümünü göstermek için eğlenceli bir yol seçiyor.

Otomobil kullanmak oldukça tehlikeli olabiliyor. Hava koşulları, aşırı hız, insan faktörü, lastik seçimi gibi pek çok etken kazaya sebebiyet verebiliyor. Otomobil üreticileri de bu durumları göz önünde bulundurarak sağlam ve güvenilir araçlar tasarlamak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Otomatik frenleme, şerit takip uyarı sistemi, emniyet sistemleri, hava yastıkları gibi hem aracın içinde hem aracın dışında geliştirmeler yapıyor. Peki küçük ama can sıkıcı bir durum olan araç kapısının yandaki araca çarpma tehlikesi ne olacak?

Çarptı mı çizdi mi derdine son

Dar bir yerde aracı park ettikten sonra dikkatsizce kapıyı açıp yandaki araca veya kaldırım koruyucu dubalara çarpma durumu herkesin başına bir defa mutlaka gelmiştir. Škoda, Rosapark tarafından yaratılan Epic Option başlıklı filmle otomobil kapısı konusunda yaşanan bu duruma karşı bir çözümü olduğunu gösteriyor.

Neredeyse bomboş bir alanda otomobillerini mafya benzeri tekinsiz adamların aracının yanına bırakan çift, gerilim dolu saniyeler yaşatıyor. Gergin yüz ifadeleri ve ağır çekim sahneler Richard Wagner’in Ride of the Valkyries bestesiyle birleşince ortaya adeta epik bir film sahnesi çıkıyor. Neyse ki kapının iç kesiminde yer alan ve kapı açılınca otomatik olarak çıkan otomobil kapısı çarpma koruyucusu darbeyi yumuşatıyor ve tatsızlık yaşanmıyor.

Marka: Škoda
Pazarlama Direktörü: Paul Barrocas
Ajans: Rosapark
ECD: Gilles Fichteberg, Jean-François Sacco
Yaratıcılar: William Verdel & Sebastien Mertens
Asistan Metin Yazarı: Chloé Estival
Asistan Sanat Yönetmeni: Laura Foissier
Prodüksiyon Şirketi: Teddy
Yönetmen: Ludovic & Zoran Boukherma
Yapımcı: Marine Garnier
DOP: Augustin Barbaroux
Post Prodüksiyon: FIRM
Düzenleme: Leo Gatelier
Ses: Schmooze

Görsel: YouTube