Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Altın Süslemeli Mandalalar

Altın Süslemeli Mandalalar

Asmahan Rose Mosleh, paletindeki altın rengiyle ve aşırı detaylı çalışmalarıyla mandala sanatına yeni bir yorum getiriyor.

Hindistan kökenli dinlere dayanan mandala, kozmosu sembolize eden ve belirli bir düzene göre renklendirilmiş şekillerden oluşur. Günümüzde daire şeklindeki örneklerine sıkça rastladığımız – kare şeklinde olanları vardır- mandalalar, artık genellikle meditasyon ve stres atma amacıyla kullanılıyor. Öyle ki son birkaç yıldır, yetişkinler için stres atmayı sağlayan mandala boyama kitapları dahi piyasaya sürüldü. Bu trend, mandala-ebru karışımı desenleri ile süslenmiş vegan kekleriyle Instagram fenomeni olan, mandala desenli içecekler tasarlayan isimlere de Bigumigu’da yer vermemize vesile oldu. Mandalaya dönüşen okyanus taşları ve yün mandalalar da radarımıza takılan işler arasındaydı. Yemenli sanatçı Asmahan Rose Mosleh ise göz kamaştıracak denli küçük detaylarıyla kendine özgü mandalalar yaratıyor.

Tek bir mandala üzerinde günlerce çalışıyor

Mosleh, malzeme olarak akrilik boya ve sulu boya kullanıyor. Mikro detaylı yaklaşımının yanı sıra paletinde altın renginin de bulunması çalışmalarını farklı kılan unsurlardan biri. Aslına bakarsanız renk paleti de çalışmalarındaki motifler de genel olarak orta doğuya özgü geleneksel sanatlardan izler taşıyor. Sanatçı, tek bir mandala üzerinde günlerce çalışıyor ve her birinin tamamlanması en az 80 saatini alıyor.

İngiltere’de çalışmalarını sürdüren sanatçının Instagram profilini incelediğinizde farklı türde  çalışmalara da rastlayabilirsiniz. Mandalalardaki yaklaşımına benzer bir detaycılıkla hayvan ve Antik Mısır döneminden figürler çizdiğini, hatta mandalalarla bu figürleri birleştirdiğini görebilirsiniz.

Görsel: Instagram