Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Al Mefer’ın Kırmızıya Batırılmış Kırsal İzlandası

Al Mefer’ın Kırmızıya Batırılmış Kırsal İzlandası

Al Mefer, ikonik şelalelerden pembe koyunlarla dolu tarlalara kadar İzlanda topografyasının yaşayan ve yaşamayan karışımını fotoğraflarında yaratıyor.

Kızılötesi fotoğrafçılığa dair birçok güzel örnek sizler paylaşıyoruz. Birçok tonda çalışan sanatçı keşfettik bu sene. Kıpkırmızı yeryüzüleri, sarı sonbaharlar, pembe sıradağlar derken dünyanın çeşit renkli varyasyonlarına tanık olduk. Al Mefer da İzlanda’nın kırsalını kırmızıya boyuyor ve kırmızı kadifeden bir pastaymış gibi görünmesini sağlıyor.

Mefer, ikonik şelalelerden pembe koyunlarla dolu tarlalara kadar İzlanda topografyasının yaşayan ve yaşamayan karışımını fotoğraflarında yaratıyor. Fotoğraflarında doğal dünyadaki elementleri genellikle arka planda bulanıklaştırarak gösteriyor. Örneğin, kayalar üzerinde büyürken kümelenmiş örüntüler, ya da su köprünün bir şelalenin üzerine dökülmesi gibi.

Durgun ve Heyecanlı Gibi İkilikler Bir Arada

Mefer’in projesi Dreamscapes of Iceland arkadaşlarıyla ülkeye seyahat ettiğinde ortaya çıkmış. Oradaki fotoğraflarında İzlanda’nın güzel manzaralarını yakalamak için bir refleks kamera kullanmaya başlamış. Ülkenin güneyinde bulunan Golden Circle’i keşfederken de buradaki güzellikleri yine böyle fotoğraflamaya karar vermiş.

Mefer’ın fotoğraflarındaki kırmızı ve pembe renkler insan vücudundaki kırmızımsı tonlara benziyor; tonlar dokudaki farklılıkları büyütüp izleyici üzerinde duygusal bir etki yaratmayı hedefliyor. Ayrıca yaşayan ve yaşamayanlar arasında bir form oluşturmayı da arzuluyor fotoğrafçı.

Mefer’in işlerini site ve Instagram’ından inceleyebilirsiniz.

Görsel: almefer.com