Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Annenin 13 Yaşındaki Oğluna iPhone Kullanım Öğütleri

Annenin 13 Yaşındaki Oğluna iPhone Kullanım Öğütleri

Janell Burley Hofmann, 13 yaşındaki oğlu Gregory'ye iPhone 5'i nasıl kullanacağını anlatıyor.

Amerikalı Janell Burley Hofmann, 13 yaşındaki oğlu Gregory’ye noel hediyesi olarak iPhone 5 alır, fakat oğlunun telefonu kullanabilmesi için annesinin hazırladığı 18 maddelik sözleşmeyi kabul etmesi gerekmektedir. Cult of Mac‘te yayınlanan bu sözleşme aslında Gregory kadar bizleri de ilgilendiriyor, çünkü bazı uyarılar yetişkinlerin de kulaklarını çınlatacak cinsten. İşte anne Hofmann’ın dikkat çekici maddeleri:

-Bu benim telefonum. Parasını ben ödedim. Sana ödünç veriyorum.
-Her zaman parolanı bileceğim.
-Eğer telefon çalarsa,aç. O bir telefon. Ve insanlara kibarca merhaba de. Ekranda ”anne” ya da ”baba” yazıyorsa reddetme. Asla!
-Telefonunu okula götüremezsin. Okuldaki arkadaşlarınla mesajlaşmak yerine konuşmayı öğren. Okul dışı aktiviteler özel ilgi gerektirir.
-Telefonun bozulduğunda ya da kırıldığında onarım masrafları sana ait olacak. Bu şekilde para kazanmanın yollarını öğrenebilirsin.
-Telefonunu başkalarını aldatmak, kırmak ve hakaret etmek için kullanma. Yüz yüze söylemekten sakındığın şeyleri telefonla konuşurken de söyleme.
-Porno izlemek yok. Bu konuda aklına takılan bir sorun olduğunda benle ya da babanla açıkça paylaşabilirsin.
-Toplum içindeyken telefonu sessize almayı unutma. Özellikle sinemada, lokantada ve yakınındaki insanlar iletişim halindeyken. Sen kaba bir çocuk değilsin ve iPhone’nun seni değiştirmesine izin verme.
-Kendinin ve başkalarının özel görüntülerini sanal dünyada paylaşma. Bu çok riskli bir durumdur. Sanal dünya senden çok daha büyük ve güçlüdür. İleride utanılacak duruma düşme.
-Zaman zaman telefonunu evde bırak. Onsuz da yaşayabileceğini öğrenmelisin. Bu şekilde daha güçlü olursun ve korkularını yenersin.
-Kelime veya puzzle oyunu oyna. Bu oyunlar senin aklını geliştirir.
-Telefon dışındaki hayatın da farkına var. Camdan dışarı bak. Kuşları dinle. Yürüyüşe çık. Yabancılarla konuş.Google olmadan da araştırmayı öğren!

Bu sözleşmenin orjinalini ve diğer maddelerini burada okuyabilirsiniz.