Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
AirDrop Üzerinden Gelen Cazip Teklifler

AirDrop Üzerinden Gelen Cazip Teklifler

C-Section tarafından OKEY için gerçekleştirilen gerilla kapanya, Kristal Elma'daki after party öncesi airdrop üzerinden korunmanın önemini vurguladı.

Geleneksel yöntemlerin dışında marka bilinirliğine katkı sağlayan gerilla pazarlama kampanyaları eğlenceli, akılda kalıcı ve etkileyici oluyor. Yenilikçi ve yaratıcı stratejilerin ön planda olduğu işler tüketicilerin bilinçaltında yer edinebiliyor. Sodimac’ın yaz kataloğunun yer aldığı sanal gerçeklik işi Hijacked Highway, Volkswagen Şehir içi Acil Frenleme Fonksiyonu’nun tanıtıldığı Bowling kampanyası ve Oreo’nun Wonder Vault kampanyası bu pazarlama yöntemindeki işlere örnek verilebilir.

OKEY iPhone’ların AirDrop özelliği üzerinden tüketicilere seslendi

Prezervatif markası OKEY de gerçekleştirdiği gerilla kampanya ile pek alışık olmayan bir mecradan tüketicilerine seslendi. 21 Aralık’ta gerçekleşen 31. Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri Yarışması’nın after party’sini hedefine koyan şirket iPhone üzerinden kitleye ulaştı.

C-Section tarafından gerçekleştirilen kampanyada iPhone’lardaki AirDrop özelliği kullanılarak etkinliğe katılanlar after party’ye davet edildi. Etkinliğe katılanların telefonlarına rastgele gelen teklifi kabul edenler beklemedikleri bir video ile karşılaştı.

Cep telefonunda virüs bulaştığı izlenimi veren bu vidonun sonunda “Teklif cazip olsa bile korunmayı ihmal etme.” yazısı ile birlikte korunmanın önemi vurgulandı. Etkinliğe gelen katılımcılar AirDrop ile gelen teklifin ilk başta ne olduğunu anlayamadı. Daha sonra videonun sonunda yer alan “Okey?” yazısı ile olayın bir gerilla kampanya olduğu anlaşıldı.

Künye

Müşteri: Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri
Müşteri Yetkilisi: Evrim Kayataş
Ajans: C-Section
ECD: Enis Orhun
Yaratıcı Yönetmen: Caner Apaydın
Yaratıcı Ekip Lideri: Kutsal Bayraktar, Efe Kaptanoğlu
Metin Yazarı: Anıl Uzun, Yener Namaz
Sanat Yönetmeni: Elvin Tür
Animasyon: Alican Temtek
Müşteri İlişkileri Direktörü: Özlem Ünlüçay
Müşteri İlişkileri: Selen Saltıkalp

Görsel: C-Section