Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ahşap Bankın En Yumuşak Hali: COMB

Ahşap Bankın En Yumuşak Hali: COMB

Tasarımcı Gaudutė Žilytė'nin tasarımı COMB, üzerine oturduğunuzda hafifçe çökerek yumuşaklık sağlayan ahşap peteklerden bir bank.

Spyndi, kıvrılarak farklı şekillere giren bir oturma birimiydi. Litvanyalı ürün tasarımcısı Gaudutė Žilytė’nin COMB adını verdiği oturma ünitesi tasarımıyla bugünlerde dikkatleri çekti. Petek dokulu, şık bir bank görünümündeki COMB’un tasarımında beklenmedik malzemeler de kullanılmış. Bu anlamda COMB; kullanılmış materyalleri tasarıma katarak onlara yeniden hayat ve ahşap oturma birimlerine konfor getiren ilginç ve bir o kadar da zarif bir ürün.

Banka ilk baktığınızda dikkatinizi çeken şey, tasarım ve şıklık oluyor. Ürüne ismini veren petek petek bir doku, bankın üst yüzeyini kaplıyor. Ancak, tasarımın en ilginç yanı yeniden kullanılan artık malzemeler. Bu bankta tüpler ve bisiklet lastikleri; kontrplak artıklarıyla birleşerek enfes görünümlü petek yüzeyi oluşturuyor.

comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10

Comb Vücut Formuna Uyum Sağlıyor

Bankın sekizgen şeklinde kesilmiş yüzey parçaları; hava haznesinde kullanılan elastik kauçuk ile bir araya getiriliyor. Böylece yumuşak bir his veren bir ahşap oturma yüzeyi elde ediliyor. Oturduğunuzda sanki yumuşak bir mindermiş gibi hafifçe içe çökerek vücut şekliniye uyum sağlıyor. Üzerinden kalkıldığında ise petekler tekrar düz hallerine geri dönüyor ve bankın peteksiz bölümleriyle aynı yüzeye geliyorlar.

Gaudutė Žilytė ilkin bank olarak tasarladığı yapıyı; sonrasında hamak versiyonuna da uyguladı. Hamak olarak da gayet başarılı görünen tasarımın ileride farklı tip sandalye, koltuk ve yataklara uygulanışına da rastlayabiliriz.

comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10 comb_Gaudutė Žilytė_bigumigu_10

Görsel: Behance