Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adobe’den Etkileşimli Elbise

Adobe’den Etkileşimli Elbise

Adobe bu yılki MAX etkinliğinde desen değiştiren giysi prototipiyle Primrose projesini tanıttı.

Adobe MAX 2023 etkinliğinde, Sneaks programı kapsamında 11 yeni yapay zeka destekli prototip araç ve özellik tanıtıldı. Bu deneysel projelerin tamamı üretken yapay zekâ ve 3B teknolojilerinin heyecan verici, yaratıcı kullanımlarını vurgulayan yeniliklerdi. Etkinlikte gerçekleştirilen oturumlara şuradan göz atabilirsiniz. Bu 11 proje arasında en çok konuşulanlardan biri ise Project Primrose oldu.

“Akıllı ekran – kumaş” teknolojisi daha önce bir çanta üzerinde tanıtılmıştı

Şimdiye dek renk değiştiren boya teknolojisine sahip konsept otomobiller yapıldığına şahit olmuştuk. Adobe, Project Primrose ile aynı yaklaşımı modaya taşımış. Bu, kullanıcının desenleri ve görüntüleri programlanabilir bir ekran gibi vücudunda görüntülemesine olanak tanıyan “esnek tekstil ekranlarının” potansiyel kullanımını gösteren etkileşimli bir elbise. Adobe bu “smart display fabric” (akıllı ekran kumaşı) teknolojisini daha önce de tanıtmıştı. Project Primrose da elbisenin değil, bu teknolojinin adı. Daha önce bunun yalnızca düz bir tuvale ve küçük bir el çantasına uygulandığını görmüştük. Bir elbise olarak sunulduğunda çok daha büyük ilgiyle karşılandı.

Adobe, Sneaks’i hem şu anda üzerinde çalıştığı geleceğin teknolojilerini sergilemek hem de bu teknolojilerin gelecekte nasıl geliştirileceğini yönlendirebilecek kamu ilgisini ölçmek için kullanıyor. Her Sneak’in Adobe’nin ürün kataloğuna girmesi mümkün değil ancak Adobe After Effects’teki Content-Aware Fill İçeriğe Uygun Dolgu aracı gibi birçok popüler özelliğin kökeni Sneak önizlemelerine uzanıyor.

Görsel: Adobe