Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adblock Plus’ın, IAB Organizasyonuna Katılımı Engellendi

Adblock Plus’ın, IAB Organizasyonuna Katılımı Engellendi

İnteraktif Reklamcılık Bürosu’nun (IAB) yıllık konferansına katılım için bilet alan Adblock Plus’a ödemesi neden göstermeksizin iade edilerek katılımı engellendi.

Reklam engelleme eklentisi Adblock Plus’ın, çevrim içi reklam endüstrisinin en önemli organizasyonlarından Interactive Advertising Bureau’nun (IAB) yıllık büyük konferansına katılımı engellendi. Adblock Plus blog’ta yapılan paylaşıma göre; Ocak ayı sonunda Kaliforniya’da gerçekleşen IAB konferansına fiyatı 1.750- 2.600 pound arasında olan biletlerinden almış. Bunun üzerine, geçtiğimiz günlerde firmaya IAB’den şu eposta gelmiş: “IAB Yıllık Buluşması kayıt ücretinizi iade ederek kaydınızı iptal ediyoruz.”

Ardından, Adblock Plus’tan Mark Addison epostaya cevap yazarak bir karışıklık olduğunu, kaydı iptal etmek için başvurmadıklarını belirtmiş. IAB’den gelen yanıt, hiçbir soruya yanıt vermediği gibi konferansa katılım için bilet kalmadığını belirtip Adblock’a kapıyı kapatmış.

IAB’nin Adblock’u kollarını açıp beklememesi çok normal ama kovup üzerine kapıyı kilitlemek biraz ergen tavrını andırıyor. IAB, yakın zamanda reklam engellemenin endüstri için büyük bir problem olduğunu kabul etmiş ve geçen yılki konferansta bu konu tartışılmıştı.

Görsel; adblockplus