Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adblock Plus, iPhone’daki Reklamları Engelleyecek

Adblock Plus, iPhone’daki Reklamları Engelleyecek

Dünyanın en çok kullanılan reklam engelleme eklentisi Adblock Plus, iOS için geliştiriliyor.

Bilgisayar üzerinde, web tarayıcılarında sağdan soldan çıkan, sayfayı açınca yüzümüze patlayan, videodan önce “Zalim diktatör halkına kan ağlatıyor.” gibi mîme dönüşen tanıtım filmleriyle internet sayfası reklamları, dijital yaşamımızın tam ortasında yer alıyor. Sevsek de, sevmesek de onlarla yaşamaya alışıyorduk. Ta ki tarayıcılara eklentiler geliştirilebilir hale gelip internet tecrübemize yeni özellikler kazandırana kadar.

AdBlock Plus, bu konuda önde gelen yazılımlar arasında yer alıyor. Sayfaları daha kalabalık hale getiren ve istediğimiz içeriğe erişmemizi engelleyen reklamları engelleyerek sadeleştirilmiş internet deneyimi sunuyor. Chrome, Mozilla, Safari gibi tüm tarayıcıları destekleyen Adblock, mobil tarayıcılarda kullanmak üzere iOS platformuna da geliştiriliyor. Adblock Plus’ın kurucusu ve CEO’su Till Faida, yaptığı açıklamada bu yıl mobil platforma odaklandıklarını ve iPhone’la iPad için bir ürün duyuracaklarını söyledi.

Birçok marka için banner, pop-up gibi reklam alanları etkili bir kanal olarak kullanılsa da kullanıcıların bu içerikten rahatsız olması ve kendi çözümlerini üretmesi aslında süreci verimsiz hale getiriyor. Yapılan analizler arasında ise Adblock Plus’ın mobile uyarlanmasından en büyük zarar edecek isim Google olacak. Çünkü kullanıcılar bu reklam göstermeyen tarayıcıya geçerse en çok kullanılan tarayıcı olan Chrome’un mobilde pabucu dama atılacak demektir.

Adblock Plus tanıtım videosundan çalışma mekaniklerini ve engellediği reklam kategorilerini görebilirsiniz.

Görsel, Kaynak; Adweek