Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adblock Engelleyen Siteleri Reklamsız Gösteren Eklenti: Anti-Adblock Killer

Adblock Engelleyen Siteleri Reklamsız Gösteren Eklenti: Anti-Adblock Killer

Wired'ın paralı ve reklamsız üyelik modeline geçip reklam engelleme eklentilerini kullananları siteden uzaklaştırması, bardağı taşıran son damla oldu.

İnternette dolaşıyorken reklam görmek nasıl bir tercihse reklam görmemek de benzer bir tercih. Ve reklamların gösterileceği ön koşuluyla çıkılan internet deneyimini reklamsız yapmak için Adblock gibi bazı eklentiler kullanılıyor. Böylece “Yeşil Kart kazandınız!”, “Piyango size çıktı!” gibi tarayıcı önü reklamlardan sayfa içerisine yerleştirilen alanlara kadar her köşeden reklam çıkmadan sörf yapılabiliyor.

Adblock gibi eklentilerin yaygınlaşması ve gösterime dayalı reklamların atıl duruma düşmesiyle beraber yayıncılar farklı çözümler ve yaptırımlar geliştiriliyor. Bunun en basit örneğin ricayla başlayıp yaptığımla devam eden Adblock kullanmama mesajı. Geçtiğimiz günlerde Wired’ın da Adblock kullananların siteye erişimine izin vermeyeceğini ve reklamsız gösterim isteyenlerin abone olması gerektiğini açıkladı.

Bir grup internet kullanıcısı ise bu durumdan memnun değildi ve Wired’a açık mektup yazarak hislerini paylaştılar. üzerinde Anti-Adblock Killer isimli bir eklenti geliştirildi. Adblock engelleyen sitelerin engel protokolünün çevresinden dolaşan Java tabanlı bir eklenti olan Anti-Adblock Killer, maalesef tek bir tuşla yüklenemiyor.

Bir eklenti, birkaç Java düzenlemesi ve filtreleme listesi eklentisiyle 3 aşamada yürürlüğe konulabilen eklenti ile reklamsız internet deneyimi arzusu bir süre daha devam ettirilebilecek.

Görsel; Anti-Adblock Killer, Wired