8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki gerçeklerle yüzleşmek adına toplumun en çok aynaya baktığı gün. Bu özel gün, 8 Mart 1857’de New York’ta bir tekstil fabrikasında grev sırasında çıkan yangında 120 kadın işçinin ölmesiyle sonuçlanan olaylara dayanıyor. Dolayısıyla kadının iş yaşamındaki konumuyla doğrudan bağlantılı. İnsan hakları temelinde, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmış bir gün.
Bugünü, kadınlara çiçek verip bir tür Sevgililer Günü sevimliliğinde geçiştirmek yerine daha ciddi ve derinden ele almaya, hala kalıplara sıkışık yaşayan zihinlerde değişim yaratmaya ihtiyaç var. Çünkü aradan 1 yüzyılı aşkın zaman geçmesine rağmen eşitlik konusunda yeterince yol alınamadı. Dünyada hala erkek liderler ve savaş gerginliği hakim. Ülkemizde hala kadın cinayetleriyle içimiz yanıyor. İş hayatında ve sosyal hayatta cinsiyet eşitliği sağlanamadığı gibi, bu konuda ne yazık ki geriye doğru gittik ve kazanımlarımızı yitirdik. Böyle bir ortamda LC Waikiki, iş hayatındaki cinsiyet eşitsizliği hakkında Eşitsizlik Koleksiyonu adlı yaratıcı bir işe imza atarak konuyu ciddiyetle ve yaratıcı bir şekilde ele alan markalardan oldu.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
LC Waikiki iş yaşamındaki eşitsizlik verilerini “Eşitsizlik Koleksiyonu” ile görselleştirdi
LC Waikiki, “Eşitsizlik Koleksiyonu” için iş hayatındaki ve yönetim kademesindeki kadın oranı gibi verileri #TarzımızEşitlik sloganıyla tasarımlarına taşımış. Kampanya gayet şık olmuş. Birçok 8 Mart işine göz attıktan sonra, ekranı kaydırmadan sonuna kadar izlediğim işlerden biri bu kampanya idi.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
LC Waikiki bu kampanya ile kendisinin de kadın dostu şirketler arasında olduğunu vurguluyor. %59 kadın çalışan, %44 kadın yönetici oranına sahip olduğunun, faaliyet gösterdiği 53 ülkede “fırsat eşitliği” ilkesiyle hareket ettiğinin altını çiziyor. Türkiye’de toplam nüfusun yarısı kadınlardan oluşurken, kadınların iş gücüne katılım oranı sadece %34, kadın yönetici oranı ise ne yazık ki %18. İşte bu tür kadınların işgücüne katılım verilerindeki eşitsizlikleri koleksiyonuna konu eden LC Waikiki, tasarımlarındaki renk ve desenleri bu oranlara göre şekillendirmiş.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
LC Waikiki, daha adil bir dünya ve sürdürülebilir kalkınma için “Tarzımız Eşitlik” diyor. Ayrıca bu proje kapsamında KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Genç Kadınlara Mentorluk Programını destekleyeceğini açıklamış. Sınırlı sayıda üretilen koleksiyon, seçili mağazalarda ve lcwaikiki.com’da satışa sunulmuş.
Instagram için bir #TarzımızEşitlik filtresi de hazırlamışlar:
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Marka: LC Waikiki
Proje Ajansı: Happy People Project
Marka Temsilcileri: Nihal Gül, Feride Ünal, Beyza Selçuk, Elif Ayanoğlu, Ece Arslanoğlu, Eda Nur Çiftçi, Kübra Dalman, Ece Özkapitan, Ecem Sümer
Ajans Başkanları: Yaşar Akbaş, Orçun Onural
Yaratıcı Ekip: Eser Yazıcı, Atilla Karabay, Melih Oğuz, Mesut Yüksel, Erhan Özden, Kahraman Özgül, Ecem Yurdagül
Müşteri İlişkileri: Gözde Aldinç Atamer, Merve Kandiş, Seray Atsız Güreşçi, Yağmur Sözübir
Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı: Özgün Özkalay
Stratejik Planlama: Çağla Keskin, Aybüke Uysal, Tolgacan Sezer
Dijital Yaratıcı Ekip: Serhan Acar, Seral Çelikbaş, Gülseren Çimentay, Turan Ünal, Yasin Adıgüzel, Ilgın Üze
Dijital Müşteri İlişkileri: Elçin Temel, Burak Küçükçerçi, Elif Kösedağ
Sosyal Medya Ekibi: Soner Sezer, Fatma Sürsalan
Ajans Prodüksiyon: Sevinç Öktem, Hikmet Helvacı
Görsel: LC Waikiki