Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
7. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali

7. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali

Kültür Bakanlığı’nın festival fonunu -basına yansıdığı kadarıyla- 250.000 YTL’den 20.000 YTL’ye düşürmesi üzerine bu sene yapılıp yapılmayacağı hususunda bizleri derin endişelere gark eden Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin 3 – 12 Kasım 2006 tarihleri arasında yapılacağı, organizasyonun web sitesinde film programının sonunda yayınlanmasıyla kesinleşmiş durumda.
Herkesin gözü aydın!

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Film Festivalleri Birliği’ne (EFFC) de kabul edilen ve bu sene 7.si düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde, Altın Kedi Ödülleri adı altında ulusal ve uluslararası üçer kategori (kurgusal, deneysel, belgesel) altında dağıtılan ödüller de sahiplerini bulacak.
Juriyi oluşturan isimlerse: Niki Karimi, William Azzela, Alessandro Marcionni, Bülent Özkam, Mustafa Preşava, Olkan Özyurt olarak belirlenmiş.

Her ne kadar adı kısa film festivali olsa da, programda salt kısa filmlere yer verilmemekte.
İzmir de -en azından yakın zamanda- gösterim şansı bulması olası gözükmeyen filmler “biraz da uzun” (hehe) kategorisinde izleyicilerle buluşacak.
Geçen sene Reha Erdem in “Korkuyorum Anne” filminin Türkiye prömiyerini bu festival dahilinde yaptığını belirtmeden edemeyeceğim (burayı sallamış olabilirim, ama aklımda öyle yer etmiş nedense)..

Festival boyunca gösterilecek kısa filmleri izlemek ücretsiz olup, “biraz da uzun” bölümünde gösterilecek filmler için tarife: öğrenci 5, tam 10 ytl şeklinde düzenlenmiş.

Bence en dikkat edilmesi gereken husus, organizasyonun filmlerin yayın saatini değiştirme hakkını saklı tutması ki, gerçekten de değiştiriyorlar. değiştirdiklerini ilan da etmiyorlar filan.

film programının ilk kısmı burada

ikinci kısım da burada 

gösterimler fransız kültür merkezi nde yapılacak..

iyi seyirler…