Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
5.000 Böcekle Donatılmış Duvarlar

5.000 Böcekle Donatılmış Duvarlar

Jennifer Angus, “The Midnight Garden” projesi için Renwick Gallery’nin koyu pembe duvarlarını egzotik böceklerle donatmış.

Jennifer Angus, Smithsonian American Art Museum’daki Renwick Gallery’de sergilediği yerleştirmesi “The Midnight Garden” (Gece Yarısı Bahçesi) için odanın tamamını duvar kağıdı kaplarcasına 5.000 egzotik böcekle donatmış.

Birçok farklı tür, renk ve boyutta böcek kullanan Angus, koyu pembe duvarlar üzerinde bu böceklerle, içinde kurukafa figürlerinin de bulunduğu, tüm odayı kaplayan ilginç desenler ortaya çıkarmış. Böcekleri maket sanmıştım ancak gerçekmiş. Angus, böcekleri dünyanın farklı bölgelerinden, ekolojik olarak sürdürülebilir yollarla topluyormuş. Sanatçı, bir projede kullandığı böcekleri, diğer projelerde de tekrar tekrar kullanıyormuş.

Angus projesiyle ilgili şöyle diyor: “Sergilerimi gezen birçok insan ne kadar alışılmadık, ilginç böcek türü olduğunun farkına varmıyor. Umarım sergim onları heyecanlandırır ve yağmur ormanları koruma projelerinden birine dahil olmak için motive eder. Çalışmalarımı gören insanların kendi çevreleri ve davranışlarını sorgulamalarını isterim.”

Angus’un “A Terrible Beauty” isimli sergisi 2006 yılında Ontario Association of Art Galleries tarafından “Yılın Sergisi” seçilmiş.

Görsel; Ron Blunt, Jennifer Angus