Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
4 Dakikada 90’lar Türkçe Popu

4 Dakikada 90’lar Türkçe Popu

Boğaziçi A Capella topluluğu 90'lar nostaljisinde en az bir kere anılan parçaları 4 dakikaya sığdırdı.

A Capella türü, enstrüman olarak insan sesi kullanılan çok sesli bir müzik türü olarak karşımıza çıkıyor. Kökenine baktığımızda kiliselere ait olan bu tür zaman içerisinde müziğin her alanına yayılmış kullanılabilir hale gelmiş. Parçalardaki notalar ve farklı tonlar, genellikle birkaç kişiden oluşan korolarla seslendiriliyor.

A Capella Boğaziçi topluluğu; Erkan Oğur’un da seslendirdiği “Divane Aşık Gibi” türküsü gibi parçaları bu teknikle seslendiriyor. Bunun yanı sıra Türk Pop tarihine olan ilgilerini de eğlenceli derlemelerle gösteriyorlar. Ajda Pekkan, Barış Manço, Cici Kızlar gibi 90 öncesi dönemi seslendirdikleri performanslarından sonra bu kez zaman çizelgesini 90’lara getirmişler.

Cartel, Tayfun, Mirkelam, Sezen Aksu, Sertab Erener gibi birçok ismin popüler parçalarını 4 dakikada derlemeyi başarmışlar. Konu 90’lar olunca nostalji damarının en zayıf noktası haline dönüşüyor. 80’ler çok uzaktayken 2000’lerin nostalji yapılabilecek kadar ağırlığı bulunmuyor henüz. Ama 90’lar, ah o 90’lar. 

Künye:

Düzenleme – Recep Gül

Soprano – Ceren Gündoğdu
Alto – Ezgi Arslan
Tenor – Recep Gül
Bariton – Cesur Özdemir
Bas ve Cajon – Ali Göktürk

Kayıt ve Mix – Recep Gül
Yönetmen – Emirhan Savaş
Görüntü Yönetmeni – Mert Erçin
Asistan – Cem Aburga
Prodüksiyon – Startabas

Görsel; Youtube