Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
360° Kitaplar

360° Kitaplar

Mimar, tasarımcı ve sanatçı Yusuke Oono'nun "360° Book" serisindeki pop-up kitapları, açıldıklarında panoramik manzaralara dönüşüyor.

Her sanatçı ve tasarımcı pop-up kitap dünyasına kendi yorumunu ve stilini katıyor. Bu sayede dokuma tezgahına ya da fotoğraf makinesine dönüşen işlevsel kitaplardan; bitki heykellerine ve internet mimlerine dönüşenlerine nice farklı türde çalışma ortaya çıkıyor. Japon sanatçı Yusuke Oono’nun 360° Book serisindeki kitapları da açıldıklarında nefis manzaralara dönüşen kitaplardan oluşuyor.

“360° Book” serisi, dioramalara dönüşen kitaplardan oluşuyor

Mimar, tasarımcı ve sanatçı Yusuke Oono için 360° Book serisi, sanatçının panoramik üç boyutlu bir dünya yaratmasını sağlayan devrim niteliğinde bir format. Kitaplar açıldığında dinamik bir sayfalar çemberi halinde genişliyorlar. Her sayfa, izleyiciyi iki boyutlu dünyadan üç boyutlu dünyaya çeken incelikle hazırlanmış bir eserin birimleri. Ayrıntıları ve estetik güzellikleri onları harika bir hediye veya dekorasyon unsuru haline getiriyor.

Seri şu an için Fuji Dağı, Dünya ve Ay, Hokusai Serçe Dansı, Pamuk Prenses ve Karlı Dünya isimli çalışmalardan oluşuyor.

Yusuke Oono, 1983 yılında Almanya’da doğmuş. Tokyo Üniversitesi’nde mimarlık üzerine eğitim görmüş. Aynı üniversitede yine mimari üzerine yüksek lisans da yapmış. New York Sanat Yönetmenleri Kulübü”nün ödülü de dahil birçok ödül almış. Aslen mimar olarak kariyerini sürdürüyor. Aynı zamanda iç mekan ürün tasarımı ve yerleştirme sanatı gibi farklı kulvarlarda da aktif olarak üretim yapıyor.

360° Book serisinin tamamına, sanatçının buradan ve şuradan göz atabilirsiniz.

Flipbook sanatçısı ve YouTuber Andymation da kendi kanalında 360° Book serisinden övgüyle bahsetmiş:

Pop-up kitap üreten sanatçılar ve tasarımcılar aynı zamanda birer kağıt sanatı ustası. Bu çalışmalar ilginizi çekiyorsa, titizlikle seçtiğimiz diğer kağıt sanatı işlerine şuradan göz atabilirsiniz.

360° Book 360° Book 360° Book 360° Book 360° Book

360° Book

Görsel: 360° Book