Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali

2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali

Geçtiğimiz yıl 13–17 Aralık 2006 tarihleri arasında ilki düzenlenen Bursa İpek Yolu Film Festivali, Bursa’nın ilk uluslararası film festivali olarak Bursalılara ve tüm sinemaseverlere sinema şöleni yaşattı. Moğolistan, Kırgızistan, Rusya, İsveç, Lübnan, Macaristan, İspanya, ABD, Japonya, Fransa, Almanya ve daha birçok ülkenin de aralarında bulunduğu filmlerden oluşan seçkisiyle daha ilk yılında çizgisini belli eden Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, 40’ı aşan film gösterimi, yan etkinlikleri ve getirdiği ünlü konuklarıyla da ses getiren bir festival oldu.

Bu yıl 7–13 Aralık 2007 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, saygın çizgisinden ödün vermeden programını 3 katı arttırdı. Festivali sadece şehrin merkezinde odaklamak yerine Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, bu yıl bir ilk gerçekleştirerek, festival filmlerini Tayyare Kültür Merkezi başta olmak üzere, Bursa Kent Müzesi, Akpınar Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uludağ Üniversitesi ve Burç Sineması’nda festival filmlerini dönüşümlü olarak gösterecek.
Yerli ve yabancı 300’e yakın oyuncu, yönetmen, yazar ve basın mensubu Bursa’ya taşınacak ve bir hafta boyunca festivalde yer alacak.

Sinema sayısı bir önceki yıla oranla üç katına çıkarılan ve üç yarışma birden yapılan festivalde Ulusal Kısa Film Yarışması’nda bu alanda verilen ödüllerin en yükseğini vererek bir ilk olmayı deniyoruz. Ayrıca yine uluslararası yarışmada tüm dünyadan ilk uzun metrajlı filmlerini çeken yönetmenleri yarıştırıyor ve yarının sinemacılarının Bursa’dan yetişmesine ya da onurlanmasına zemin hazırlıyoruz.

Daha ikinci yılında bu tür aşamaları yapan festivalin uzun ömürlü ve sürekli olması için de bir dizi çalışmalar başlatılmış durumda. Çok değil, birkaç yıl sonra Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali belki de Türkiye’nin en geniş alanına sahip bir kültür-sanat ve kongre vadisinde yapılacak.

Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören Ücretsiz Sinema Kursları bu yıl da konularında uzman, birbirinden değerli 11 isimle 125 öğrenciye 5 gün boyunca sinema eğitimi verecek. Derslere girerken yoklama tutulan kursun sonunda öğrencilere bir törenle sertifikaları verilecek.

II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali bu yıl, yan etkinliklerinin de nitelik ve niceliğini arttırıyor. Ünlü fotoğraf ustalarının görüntülediği sinema sanatçılarının portrelerinden oluşan geniş kapsamlı sergi; “Yol” konseptli Video-Art sergisi ve “Düş Perdesinin İlk Kahramanları” başlıklı sergi ile Tayyare Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan “Karagöz-Hacivat” sergileri yer alacak.

Ayrıntılı Bilgi İçin:www.ipekyolufilmfest.com