Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2.500 Kişi Dövme Zinciri Kurarak, Alice Harikalar Diyarında’yı Tenlerine Yazdı

2.500 Kişi Dövme Zinciri Kurarak, Alice Harikalar Diyarında’yı Tenlerine Yazdı

Litographs, Alice Harikalar Diyarında eserini geçici dövme haline getirdi ve 2.500 kişiden oluşan bir edebi dövme zinciri ortaya çıktı.

Litographs, yeni geçici edebi dövmelerini tanıtmak için Kickstarter’da kitap ve dövmeseverleri buluşturacak bir kampanya başlattı. Litographs, Lewis Carroll’ın Alice Harikalar Diyarı kitabından alıntılarla hazırladığı dövmelerle, eserin 55.668 kelimesinin yer aldığı bir dövme zincirine ön ayak oldu.

Kickstarter üzerinden yürüyen kampanyada zincire katılmak isteyenler önce 1 dolar bağışta bulunuyorlar ve kendilerine kitaptan bir cümle geçici dövme formunda postalanıyor. Katılımcılardan, dövmeyi uyguladıktan sonra fotoğrafını çekip paylaşmaları bekleniyor. Böylelikle roman, cümle cümle insan tenleri üzerine yazılmış oluyor.

Litographs, ilk etabın sonlandığı projeye ait uygulanan ve paylaşılan dövmeleri sırasıyla şurada bir araya getirmiş.

İlk etabı kaçıranlar üzülmesin, Alice Harikalar Diyarında kitabının devamı niteliğinde yazılmış olan “Aynanın İçinden” adlı eserle ikinci etap gerçekleşecek. Katılım için şuradan ya da şuradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Litographs’ın edebiyatseverlerin hoşuna gidecek başka koleksiyonları da var: Üzerinde ünlü eserlere göndermesi olan illüstrasyonlar bulunan çantalar, tişörtler, dövmeler, posterler ve yine üzerine kitap metinlerinin basılı olduğu tişörtler…

Görsel; litographs, kickstarter